FC Hoensbroek pakt ruime zege ondanks matig pot voetbal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum: Zondag 9 april 2017

FC Hoensbroek 1 – RVU 1: 3-0(1-0)

Scoreverloop: 13e min. 1-0 Randy Quaedackers(pen.), 79e min. 2-0 Randy Quaedackers(pen.) en 90+5e min. 3-0 Robert Wijnen.

FC Hoensbroek heeft onder zomerse omstandigheden geen fout gemaakt tegen laagvlieger RVU. In eigen huis won de formatie van trainer Roger André enigszins moeizaam en geflatteerd met 3-0.

FC Hoensbroek begon voortvarend aan de wedstrijd. Binnen 10 minuten zag Glenn Biesmans zijn harde volley maar rakelings over vliegen. Binnen het kwartier was er toch de snelle voorsprong voor de koploper.  Na een handsbal van een RVU-verdediger was het Randy Quadackers, die vanaf 11-meter zijn ploeg op voorsprong zette: 1-0. Het publiek ging er nu eens goed voor zitten en een paar minuten later stond de 2-0 ook bijna op het scorebord. Een prima steekbal van Robert Velraeds op Randy Quaedackers zette de aanvaller oog in oog met de gastendoelman.

Maar de lob van Quaedackers miste enige precisie en zeilde rakelings over het RVU-doel. Vlak voor de verplichte thee was Hoensbroek wederom dicht bij een treffer. De kopbal van Marc Wanders kon maar met de nodige moeite nog net voor de doellijn gekeerd worden. In blessuretijd had ook zomaar de gelijkmaker een feit kunnen zijn.  Maar met en katachtige reflex keerde Hoensbroek-goalie van Eijk de kopbal van Muran Mortiaux.

Aan het begin van de 2e helft leek FC Hoensbroek nog niet helemaal bij de les. Na een niet bestrafte overtreding op Jochen Hahnraths was het  Sidney Sour, die zijn inzet maar rakelings voorbij het Hoensbroek-doel zag gaan. Aan de overzijde zag Randy Quaedackers zijn omhaal ruim naast gaan. Hierna werd het spel met de minuut matiger en matiger. Het zal misschien wel met de hitte te maken hebben gehad, maar het leek opeens meer een veredeld zomeravond potje.

Toch was Hoensbroek-youngster Swen Cornelissen dicht bij de 2-0. Maar doelman Jamie van de Velden redde prima op diens kopbal. Namens RVU was Paolo Vranken dicht bij de gelijkmaker. Zijn geplaatste schot ging maar rakelings naast. Met nog iets meer dan 10 minuten op de klok was er de voortijdige beslissing in de wedstrijd.

Na een overtreding op Swen Cornelissen was het wederom Randy Quaedackers, die vanaf de stip RVU-goalie van de Velden kansloos liet: 2-0. Vlak voor tijd was het nog even billenknijpen voor FC Hoensbroek, toen Jochen Hahnraths met een ultieme blok een doelpunt van RVU’er Mick Reneerkens wist te voorkomen. Het slotakkoord was zelfs nog voor FC Hoensbroek. Nadat Robert Wijnen eerst nog oog in oog met van de Velden niet tot scoren wist te komen, was hij ver in blessuretijd wel succesvol. Een afgemeten voorzet van Remco Theunissen kon hij ditmaal simpel binnen tikken: 3-0.

Hoensbroek-trainer Roger André was vanzelfsprekend tevreden met de 3-0 overwinning van zijn ploeg. Het spel was zeker niet koploper-waardig. Maar in deze fase van de competitie gaat het niet om de schoonheid. Het resultaat is het belangrijkste en da zijn we vandaag prima in geslaagd.

RVU-voorzitter van Holten was niet blij met het resultaat. De nederlaag vind ik geflatteerd. De 2 strafschoppen zijn cruciaal gebleken in de wedstrijd. Wij hebben zo ook onze kansjes gehad, maar als je onderaan staat zit het dan ook niet mee. We zullen de komende weken vol aan de bak moeten, willen wij niet rechtstreeks degraderen. Het wordt nog een hele kluif.

Foto’s®Parkstadactueel/Tom de Cock

meer foto’s FC Hoensbroek- RVU http://www.oypo.nl/F1E488F9A70A9E8A

Geef een reactie