Controles aanlijnplicht voor honden op Brunssummerheide.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De komende maanden houden politie en de gemeentelijke buitengewoon opsporingsambtenaren meer toezicht op de Brunssummerheide en treden zij repressief op bij het overtreden van de aanlijnplicht voor honden.

Op de Brunssummerheide worden jaarlijks meerdere reeën en schapen doodgebeten door loslopende honden. Alle honden hebben een jachtinstinct.  Ruikt een hond ‘wild’, dan wordt dat instinct geprikkeld en wil de hond het dier opsporen. Bijna alle dieren in de natuur zijn bang voor honden, ook voor honden die ‘niets doen’. Komt een hond te dicht in de buurt, dan schrikken de dieren en vluchten ze weg. Heeft een hond een reekalf besnuffeld, dan draagt het kalfje zijn geur en laat de moeder haar jong in de steek. Aangezien een reekalf nog niet in staat is om voor zichzelf te zorgen, zal het overlijden. Daarnaast vinden er regelmatig bijtincidenten plaats tussen honden onderling en ontstaan er andere ongewenste situaties tussen de bezoekers van de Brunssummerheide.

Graag maken wij u erop attent dat de Brunssummerheide een aantal losloopgebieden voor honden kent. Wilt u uw hond los laten lopen, dan verzoeken we u van deze losloopgebieden gebruik te maken. Dat scheelt een boete van 90 euro. De gebieden staan op de onderstaande plattegrond aangegeven.

Wij hopen op uw begrip en medewerking en wensen u veel recreatief plezier toe op de Brunssummerheide!

Foto®Parkstadactueel/Tom de Cock

Geef een reactie