Solan & Ludwig en de sneeuwmachine is spannend voor de kleinsten, fraai voor hun ouders

 

Film Solan & Ludwig en de sneeuwmachine

Noorwegen, 2015 / 72 minuten

Regie: Rasmus A. Sivertsen

Met: Mitchell van den Dungen Bille, Dennis Willekens, Hero Mulle e.a.

Zondag 6 augustus / 14.00 uur     TICKETS

 

Als Solan over de traditionele kaas-race hoort tussen zijn dorp en het naburige dorp, is hij onmiddellijk enthousiast. Eindelijk een kans om zich te bewijzen als ware racekampioen! En natuurlijk wint hij, zeker als hij de hulp krijgt van zijn beste vriend Ludwig en de briljante uitvinder Reodor. Maar Reodor weet niet dat Solan een weddenschap heeft afgesloten: de winnaar van de race krijgt Reodors wonderbaarlijke werkplaats… En dan blijkt het team van de tegenstander ook nog ’s onverwacht goed!

De animatiefiguurtjes Solan en Ludwig zijn een begrip in de Scandinavische kinderfilm: de ekster en de egel uit de Noordse animatiestudio Qvisten zijn ware kaskrakers. Ze beleven de gekste avonturen tegen een typisch Noorse achtergrond van warme gezelligheid.

De grote kaas-race werd genomineerd voor een Kristallen Beer op het filmfestival van Berlijn. Dit is de tweede keer dat er een Solan & Ludwig film in Nederland draait. De eerste was Solan & Ludwig en de Sneeuwmachine.’

 

 

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

 

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

 

 

Geef een reactie