Birds on Strings: unieke coproductie van Across the Borders en Cultura Nova –

 

 

De Euregionale cultuurfestivals Across the Borders en Cultura Nova hebben de handen ineengeslagen. De uitkomst is de bijzondere voorstelling ‘eine Suite für Vögel und Cello’. Zaterdagavond om 20.00 is de première in ‘die Mulde’ van het Ludwig Forum Aachen, museum voor moderne en hedendaagse kunst aan de Jülicher Straße 97-109 in Aken.

‘Birds on Strings’ is een performance-project op het snijvlak van figurentheater, muziek, literatuur en beeldende kunst. Bijzondere ontmoetingen tussen een cello en vogelgestalten. Deze schrille vogelfiguren zijn afkomstig uit het atelier van Stephan Wunsch. Ze treffen op de anarchistische cello van Claire Goldfarb. Het figuur verwordt tot een instrument, de cello wordt een wezen die animeert, lokt en irriteert. De vogels behandelen het zeldzame wezen als hun gelijke en laten het zijn dierlijke kant uitleven.

Meer informatie via: www.acrosstheborders.de  en www.cultura-nova.nl

Geef een reactie