‘Little Men is jaloersmakend goed.’ te zien bij de Filmhuis de Spiegel

 In Sachs’ eerdere film Love is Strange moest een van de hoofdpersonen verhuizen wanneer hij ontslagen wordt vanwege zijn homoseksuele geaardheid. In Little Men is het de verhuizing zelf, die de aanleiding vormt voor het drama. 

Verenigde Staten, 2016 / 85 minuten

Regie: Ira Sachs

Met: Kinnear, Jennifer Ehle, Theo Thaplitz, e.a.

Donderdag 31 augustus / 20.00 uur   TICKETS

Vrijdag 1 september / 20.00 uur      TICKETS

 

★★★★ Volkskrant – ‘Dit verfijnde drama van Ira Sachs voelt nooit gewichtig of sentimenteel aan. Door de recessie moeten gewone mensen soms monsterlijke beslissingen nemen.
★★★★ Parool – ‘Ira Sachs belicht de actuele grootstedelijke problematiek vanuit een ontwapenend intiem perspectief.

 

Wanneer de dertienjarige Jake met zijn ouders in het huis van zijn overleden grootvader in Brooklyn gaat wonen, raakt hij bevriend met Tony. Tony is de zoon van de Chileense kledingmaakster Leonor, die al jarenlang de benedenverdieping van het huis huurt. Zo rustig als Jake is, zo uitbundig is Tony.

De gemoederen lopen hoog op wanneer Jakes ouders besluiten de huur drastisch te verhogen. Leonor kan dit bedrag onmogelijk opbrengen. Voor Jake en Tony is de oplossing eenvoudig: loyaliteit gaat boven geld. De jongens besluiten niet meer te praten totdat hun ouders tot bezinning komen en zich weer als volwassenen gaan gedragen. Ondanks dit conflict, blijft regisseur Ira Sachs (Love is Strange, 2014, Forty Shades of Blue, 2006, Married Life, 2007) de nadruk leggen op de personages en hun dagelijks leven. Hij kiest geen partij.

Ira Sachs weet als geen ander familierelaties, vriendschappen en liefde op een integere, betekenisvolle manier in beeld te brengen. De achtergrond betreft meestal het hedendaagse New York, zo ook in Little Men.

Prijzen o.a.
Deauville Film Festival, 2016, Grand Special Prize: Ira Sachs
Berlin International Film Festival, 2016 – Genomineerd Crystal Bear – Generation Kplus – Best Feature Film – Ira Sachs

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

 

Geef een reactie