Chevremont winnaar in huldigingsduel bij  KVC Oranje

 

KVC Oranje heeft donderdagavond een huldigingswedstrijd tegen gespeeld tegen Chevremont. KVC Oranje verdiende de huliding vanwege het behaalde kampioenschap afgelopen seizoen in de vijfde klasse. De bezoekers van de Jeeteberg trokken uiteindelijk, in het bijzijn van zo’n 150 aanwezigen, onder wie een afvaardiging van het college van B&W van de gemeente Kerkrade,  met 6-2 aan het langste eind.

Van meet af aan was zichtbaar dat eersteklasser Chevermont over meer individuele kwaliteiten beschikt. De ploeg van trainer Jan van Dijk greep het initiatief en KVC Oranje, komende voetbaljaargang vierdeklasser, moest terug. Toch werd ook, niet voor het eerst in de lopende oefencampagne,  duidelijk dat oranje-wit in de transferzomer een kwaliteitsinjectie heeft ondergaan. De mannen van trainer Paul van Putten wisten zich bij tijd en wijle aardig onder de druk uit te voetballen.

Het duurde tot halverwege de eerste helft alvorens de openingstreffer viel te noteren. De bal werd uit een voorzet van Daniël Meijer vanaf links door Tim Blättler tegendraads tegen het net gekopt: 0-1. Een schuiver van Raymond Frijns, pakweg tien minuten later, bracht de 0-2 op het scorebord. Vervolgens was het weer Tim Blättler, nog steeds op zoek naar een profcontract, die KVC-doelman Calvin Pötgens tot twee keer toe kansloos liet: 0-4. Dat was tevens de ruststand.

Kort na de hervatting wees scheidsrechter Theo Ploegstra uit Born naar de stip. Tim Blättler was opnieuw koelbloedig: 0-5. Oud KVC-speler Rodney Klinkenberg tekende namens de bezoekers koppend de 0-6 aan. Daarmee was aan de scoredrift van Chevermont een einde gekomen. Dat lag trouwens ook aan goed keeperswerk van Calvin Pötgens.

Aan de andere kant liet KVC Oranje zien dat in de voorbereiding tot nu toe de nodige arbeid is verricht. Conditioneel waren de mannen van Paul van Putten absoluut niet de mindere en de ploeg bleef vechten voor een beter resultaat. De eerste beloning kwam er met een doelpunt van Ritche Vienerius, na een aanval over links. Dat betekende dus de 1-6 en even later volgde een tweede doelpunt voor de thuisclub. Uit een hoekschop van de teruggekeerde Jordy Schmitz, ook nu vanaf de linker kant, tekende Mitchel Flecken met zijn hoofd voor de 2-6 eindstand.

Archieffoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie