Weltklassik am Klavier – Lyrische tegenstellingen

Weltklassik am Klavier – Lyrische tegenstellingen

Schubert en Rachmaninow, de meesters van de melodie

 

Zondag 03.09.2017, 17.00. 

Altes Kurhaus Aachen  

 

 

Schubert en Rachmaninow – twee begenadigde componisten, twee verschillenden tijdperken, twee romantici ook die niet echt tot het Romantiek tijdperk behoorden. Met Schuberts A-Dur Sonate en Rachmaninows Sonate Nr. 2 verduidelijkt de Oekraïense toppianist Timur Gasratov zondag in muziekzaal Klangbrücke in Aken de verschillen in lyrische toonzetting van de grootmeesters.

Begin augustus streelde de Amerikaanse Katie Mahan de zintuigen met Beethoven, Mozart en Gershwinn in de Klangbrücke. In een woord fénomenáál! Hoe was het godsnaam mogelijk dat een dergelijke wereldtopper in een relatief kleine zaal in familiaire setting speelde. De vraag die het gros van de toehoorders op de lippen brandde werd fluks beantwoord door Andrea Lugg, powervrouw en drijvende kracht achter de unieke serie Weltklassiek aan Klavier. Wereldsterren of wereldsterren in wording vinden het heerlijk en zeer leerrijk om een kleinschalige setting als hier in Aken try-outs te doen voor hun optreden in grote zalen als bijvoorbeeld Carnegie Hall, in New York. De artiest krijgt in deze kleinschalige setting iedere emotie zucht, lach of geheven wenkbrauw mee. Het is ideaal om het spel te finetunen tot opperste staat van perfectie. Omdat we in Duitsland 38 van dit soort kleine fijne locaties hebben, van Hamburg tot Mannheim en Aken, en inmiddels ook in Nederland en Zwitserland werken toppianisten graag met ons samen.

Zondag speelt in Aken de ´Eins A´ pianist Timur Gasratov. Gasratov bleek al snel een muzikaal wonderkind. Reeds op tienjarige leeftijd debuteerde hij als componist en op 14-jarige leeftijd als pianist. De interpretaties van de veelvuldige internationaal bekroonde pianist zijn van grandioze virtuositeit.  Zondag 2 september, aanvang 17.00. Ingang Klangbrücke: Kurhausstr. 2

Reserveringen en voorverkoop via info@weltklassik.de of 0049 211 936 50 90. De kassa in Aken is vanaf 16.00 geopend. Tickets kosten 20 euro, studenten betalen 15 euro.

Foto: Timur Gasratov

Geef een reactie