Winnaar Prix de Rome Marjo Postma keert terug naar Meerssen

Vanaf 3 september 2017 toont Marjo Postma (geboren in Ulestraten) haar werk in een solo-expositie in Het Erfgoedhuis in Meerssen (1e etage). De expositie wordt op zaterdag 2 september om 15.00 uur geopend door wethouder Désirée Cortenraede.

Terug in Meerssen
Marjo Postma won in 1984 de prestigieuze kunstprijs Prix de Rome en exposeerde in 1985 het winnende werk in het Bestuurscentrum Proosdijhoeve in Meerssen.

Naar aanleiding van het winnen van de Prix de Rome vertrok de beeldend kunstenaar naar Rome om daar een jaar te gaan werken op het Koninklijk Nederlands Cultureel Instituut in de Villa Borghese.
Daarna keerde ze regelmatig terug naar de eeuwige stad die als een tweede thuis voor haar is geworden.

Nu krijgt Postma de gelegenheid om haar nieuwste werk te laten zien in het Erfgoedhuis. Het is uniek dat sinds het bestaan van de Prix de Rome er maar liefst vijf winnaars afkomstig zijn uit Meerssen. Andere winnaars waren: Johan Melchior van der Mey (1906), Charles Eijck (1922), Hubertus Levigne (1933) en Pieter Defesche (1949).
Marjo Postma woont en werkt in Amsterdam.

Over het werk van Marjo Postma
De beelden die Marjo Postma in haar tekeningen en schilderijen ‘vangt’ zijn het verslag van haar avonturen, dromen en ontmoetingen, van wat haar ogen zien en haar geest verzint. Meanderend gaan de gedachten met haar op de loop, wat ze ziet past ze aan in haar eigen stijl: herkenbare vormen zullen als details een nieuwe vorm uitbeelden. Een vismarkt, een salamander, een stopcontact, het koraal, een dikke buik, kwallen of een Romeinse triomfboog: motieven vervlechten zich tot een nieuw geheel, een grotendeels organische fantasiewereld die zich los wurmt van de werkelijkheid.

Praktische informatie
De tentoonstelling is van zondag 3 september t/m donderdag 30 november 2017 te zien in het Erfgoedhuis te Meerssen. Ingang via het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), Markt 50, 6231 LS Meerssen. Het Erfgoedhuis is geopend van maandag t/m vrijdag
van 09.00-17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur. Op zondag van 14.00 tot 16.00 uur.

src=http://www.ontdekmeerssen.nl/beheer/fckeditor/editor/../../../plaatje.php?id=222&ext=_normal

Geef een reactie