Inwoners van Kerkrade kunnen gratis naar de film Before the Flood van Leonardo DiCaprio.

Op vrijdag 29 september organiseert de gemeente Kerkrade in samenwerking met het Museumplein Limburg een filmavond in Columbus Earth Center. De indrukwekkende National Geographic film Before the Flood gaat over klimaatverandering. Hiervoor is gekozen omdat deze heel goed past in het thema van de avond, namelijk duurzaamheid. Naast de film worden bezoekers ook uitgedaagd met een quiz over duurzaamheid.

Het idee voor een filmavond over duurzaamheid kwam van René van der Luer en Elian Geron (Groene Kanteling, werkgroep van Parkstad in Transitie). Wethouder Jo Bok (Duurzaamheid): “Ik vond het idee van de twee initiatiefnemers zo uniek, dat we als gemeente besloten hebben om hier mee verder te gaan. En het resultaat mag er zijn.”

Duurzaam Kerkrade

In april 2016 is de gemeente Kerkrade gestart met de campagne Duurzaam Kerkrade. Hieronder vallen allerlei projecten, zoals duurzaamheidslessen op basisscholen, het zonnepanelenproject Parkstad, de verduurzaming van de accommodaties van sportverenigingen en de gratis energieadviezen. Om meer bekendheid te geven aan wat aan duurzaamheid wordt gedaan, zet de gemeente allerlei communicatiemiddelen in, zoals een apart logo, een duurzaamheidswagen (d’r Greeny) die door de wijken gaat, een speciale uitgave op de stadspagina van de gemeente etc. De gemeente wil graag burgers betrekken bij het onderwerp en voor bewustwording zorgen.

Programma

Op 29 september worden de gasten verwacht tussen 19.00 en 19.30 uur in de foyer van Columbus Earth Center. Ontvangst is met een kop koffie of thee en iets lekkers. In de pauze krijgt men een hapje en drankje aangeboden. Na de film is er nog een leuke quiz die wordt gepresenteerd door Vivian Lataster en waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De vragen worden gespeeld via een app op de eigen smartphone. Natuurlijk gaan de vragen over duurzaamheid. Een eenmalige kans om een interessante en een leuke avond te beleven rondom het thema duurzaamheid.

Voorwaarden en tickets

Via www.kerkrade.nl kunnen plaatsen worden gereserveerd door het digitale invulformulier geheel in te vullen en te verzenden. Maximaal 5 kaartjes per inwoner van Kerkrade. Er zijn slechts 170 plaatsen beschikbaar, dus OP=OP. Kinderen zijn welkom vanaf de leeftijd van 12 jaar (vanwege de inhoud van het programma raden we aan kinderen onder de 12 jaar niet te laten deelnemen).

Door middel van het invullen van het formulier kunt u plaatsen bestellen. We hopen u te zien op 29 september.

 

 

 

 

Geef een reactie