Kom jij uit de gemeente Nuth, ben je tussen de 15 en 27 jaar oud en wil je meedenken over onder andere deze thema’s?

De jonge mantelzorger
“Is er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Maak je je daarover vaak zorgen? Moet je thuis vaak meehelpen? Of zorg je vaak voor je familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger!”

Het risico van hard geluid
“Harde muziek in discotheken, tijdens concerten en via koptelefoons kan, net als lawaai op het werk, blijvende gehoorschade veroorzaken. Het gaat daarbij om minder goed horen, doofheid en blijvend oorsuizen (tinnitus). Er zijn aanwijzingen dat vooral jongeren steeds vaker en op jongere leeftijd worden blootgesteld aan een hoeveelheid geluid die een risico kan vormen.”

Verkrijgbaarheid van alcohol en sigaretten
“Nix onder 18, daar ben ik het wel mee eens, maar alcohol en sigaretten zijn toch makkelijk verkrijgbaar voor jongeren.”

Dan nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan het eerste jongerenoverleg dat georganiseerd wordt door de gemeente Nuth. Wij gaan graag met jou in gesprek om erachter te komen waaraan de gemeente Nuth in de toekomst extra aandacht zou moeten geven.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Zo ja, meld je dan vóór 14 september aan bij jeugd- en jongerenwerker Wendy Theunissen via wendytheunissen@mgzl.nl. Twijfel je nog, neem dan voor meer informatie contact op met Wendy Theunissen. Voor diegenen die zich aanmelden: je bent welkom op 18 september om 19.00 uur in het Cultureel Trefcentrum Nuth.

Foto  Gemeente Nuth

Geef een reactie