Internationaal wereldklasseveld bij NetAachen-Domspringen

 

 

 

 

Een wereldklasseveld van dertien polsstok-hoogspringers neemt vanavond deel aan het de dertiende editie van het NetAachen-Domspringen op de Aachener Katschhof. Blikvanger is de Amerikaanse wereldkampioen Sam Kendricks, die met 6,01 meter de beste wereldprestatie dit jaar resulteerde. Ook de 23-jarige Nederlandse kampioen Menno Vloon gaat in Aken van start.

 

Vloon is met 5,85 meter sinds vorige maand de nieuwe houder van het Nederlands record. Het vorig record 5.84 meter stond heel lang op naam van voormalig wereldkampioen Rens Blom. De Sittardenaar beëindigde in 2014 tijdens het Net Aachen Domspringen zijn loopbaan. Geen toeval want de Katschhof arena met 5000 enthousiaste toeschouwers is een van de mooiste en meest stimulerende settings voor atleten. Rens Blom, die in Aken onverminderd op handen wordt gedragen is vandaag als special quest van de partij zoals ook de voormalige Amerikaanse recordhouder Jeff Hartwig en Björn Otto de gewezen meervoudige Duitse kampioen die in 2012 met 6,01 meter het Meeting record in Aken realiseerde. Morgen gaat in Aken de volgende deelnemers van start Sam Kendricks, USA, Pawel Wojciechowki, POL, Kevin Menaldo, FRA, Stenlay Joseph, FRA, Baptiste Boirie, FRA, Ben Broeders, BEL, Menno Vloon, NED, Tobias Scherbarth, GER. Malte Mohr, GER, Karsten Dilla, GER, Marvin Caspari, GER, Gordon Porsch, GER (Wildcard).

Aanvang is 18.30. De entree is gratis. Tip wees er op tijd want vol is vol. 5000 toeschouwers is uit oogpunt van veiligheid de absolute limiet op de Katschof, in hartje Aken.

Foto’s NetAachen-Domspringen

 

Geef een reactie