Vandaag stond de 3e bekerwedstrijd voor beide ploegen op het programma. Na de wedstrijd tegen UOW ’02, voor beide ploegen de 2e derby in deze poule.

In de eerste fase van de wedstrijd was het Abdissenbosch dat wat overwicht had. De eerste ploeg die scoorde was echter Sylvia. Leon Logister onderschepte de bal op het middenveld en zette direct Rick Borjans met een handige pass in een één-tegen-één-situatie. Borjans zag de uitkomende keeper aankomen, wipte de bal over hem heen en zette de uitploeg op voorsprong.

Erg lang kon de ploeg van Jordy Jeukens niet genieten van de voorsprong. Na een verre inworp van de thuisploeg, werden enkele spelers verrast en kreeg Abdissenbosch bij de 2e paal de mogelijkheid om weer op gelijke hoogte te komen, 1-1.

Nog voor rust trok Sylvia de voorsprong wederom naar zich toe. Uit een vrije trap verlengde Rick Borjans de bal en kopte Chadny Jeukens de bal in een boog richting het doel. De bal bleek onhoudbaar voor de doelman, waardoor Sylvia met een 1-2 voorsprong de rust in ging.

Na de rust was het spelbeeld niet veel anders dan in de eerste helft. Van beide kanten was het veldspel erg slordig en werd er (te) vaak de lange bal gehanteerd. Aan beide kanten ontstonden er zo enkele mogelijkheden, maar de doelgerichtheid ontbrak daarbij. Na een klein uur spelen kwam Abdissenbosch weer op gelijke hoogte. De bal werd vanaf de rechterkant hoog ingebracht, kon in het strafschopgebied worden klaargelegd en van dichtbij worden binnengeschoten.

Met het inbrengen van oud-gedienden Oscar Scipio en Eric Janssen, probeerde Sylvia de wedstrijd alsnog over de streep te trekken. Zeker in het laatste kwartier werd de ploeg dreigender en deden zich enkele mogelijkheden voor. Uiteindelijk was het spits Martijn Samson die het beslissende doelpunt voor zijn rekening nam. Een diepe bal werd door de ingevallen Janssen verlengd, waarna Samson zijn directe tegenstander van zich af kon houden en voor de keeper verscheen. Met een simpele schuiver verschalkte hij de doelman en zorgde daarmee voor de eerste driepunter voor Sylvia in deze bekerpoule. Eindstand 2-3!