Rood Groen LVC’01 van acquit tegen KVC Oranje

 

De nieuwe voetbalcompetitie gaat van start, in de eerste klasse en lager van het amateurvoetbal dan. Hogerop is men immers als wat langer aan de gang. In 4B staat het duel tussen Rood Groen LVC’01 uit Vaals/Lemiers en het Kerkraadse KVC Oranje geprogrammeerd.

Uiteraard is het moeilijk in te schatten hoe de krachtsverhouding bij seizoensaanvang zijn. Wel valt een aantal zaken op, als men kijkt wat tot nu toe de voorbereiding en de beker is gebeurd. Zo heeft Rood Groen, getraind door Jeremy van Wissen, het bekerduel tegen SVME met 1-1 gelijkgespeeld. Het oefenduel tegen De Leeuw, vorig seizoen glansrijk kampioen in 4B, werd zelfs met 2-1 gewonnen, in Brunssum dan nog wel. Bovendien, zo konden we lezen in de amateurbijlage van de regionale kranten, is men in Vaals uit een diep financieel dal gekropen. Zo’n succesvolle inspanning maakt altijd extra krachten vrij, ook op sportief gebied.

Maar ook KVC Oranje heeft tot nu toe van zich doen spreken. Oefenduels tegen LHC, Chevermont en UOW’02 werden weliswaar verloren, met het voetbal was alleszins het aanzien waard. In de beker, tegen derdeklasser FC Kerkrade-West, werd vervolgens met 2-1 gewonnen, terwijl tegen Haanrade liefst zeven keer het net werd gevonden. En ook boven Bleijerheide hebben de afgelopen pakweg 10 jaar vaker donkere luchten gehangen. Vorig seizoen, met de titel in 5B, kwam een ommekeer. Ook hier lijkt de weg omhoog dus ingeslagen.

Beide teams lijken dan ook goed op weg. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in competitieverband ontmoetten, was in het seizoen 2014-2015, eveneens in 4B. In Vaals werd het 2-2, in Bleijerheide 1-1.Weinig of geen krachtsverschil leidden destijds tot die uitslagen. Beide verenigingen kenmerken zich overigens door stabiliteit. Weinig verloop in de selecties draagt daartoe bij. Bij KVC Oranje is de afgelopen zomer slechts één selectiespeler vertrokken. Daarentegen staat de komst van een aantal sterke spelers.

Zoals gezegd, beide teams hebben een goede voorbereiding achter de rug en kunnen hoopvol de nieuwe voetbalseizoen kijken. Wat dat op de eerste speeldag gaat opleveren zal zondag, even na kwart over vier duidelijk zijn. Rood Groen en KVC Oranje verheugen zich op uw komst naar Sportpark Lemiers.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Foto®parkstadactueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie