Zondag 8 oktober vanaf 7.15  

Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen, België

De voormalige Landcommanderij Alden Biesen ligt in Bilzen in het hart van de Euregio, met steden als Maastricht, Tongeren, Hasselt en Luik om de hoek. Het schitterende erfgoed is uitgegroeid tot een internationaal bekend congres en cultuurcentrum waar door het jaar tal van bijzondere culturele activiteiten plaatsvinden. Een daarvan is het BarokFest Alden Biesen  op zondag 8 oktober.

Voor liefhebbers van barokmuziek is deze topdag van barokke musiceervreugde een evenement om niet te missen. Uitvoeringen van 17de en 18de-eeuwse composities krijgen  gedurfde verklankingen, gebaseerd op historisch geïnformeerde (her-) interpretaties. Een wake up call om 7.15 met Les Amis (drie jachthoorns) zet al direct de juiste toon. Om 7.30 volgt er een mooi dauwconcert gevolgd door een ochtendwandeling door het domein onder leiding van een deskundige gids. Daarbij valt op diverse locaties te genieten van 18de -eeuwse muziek. Zo speelt het duo Aurélie Viegas&Wim Brabants op Louis XVI-harp&acht-kleppenfluit en de bekende dirigent- organist Luc Ponet op het orgel. Daarna volgt er een feestelijk ontbijt met bubbels. Het aperitiefconcert (11.00) brengt een unieke uitvoering van de Goldbergvariationen van J.S. Bach door Geert Van Gele (blokfluit), Ludmilla Tschakalova (klavecimbel) en Luc Ponet (orgel). Daarna wordt de honger terug gestild met een heerlijke lunch op het domein Alden Biesen. Een cantateconcert om 15.00 met medewerking van solisten, koor en orkest van de gekende  Bachacademie vormt het toefje op de slagroom tijdens het Barokfest Alden Biesen. Op het programma staat o.a. de wondermooie cantate ‘Gottes Zeit ist die Allerbeste Zeit’, beter bekend als de Actus Tragicus van J.S.Bach en werk van J.J.Quantz. Napraten over de prachtige Bach belevingsdag  is aansluitend mogelijk in het ‘BachKaffee’ op het domein

Er zijn drie vier soorten tickets voor het Bachfest Alden Biesen beschikbaar:

Een ticket voor de hele dag lees: dauwconcert, ontbijt met bubbels, aperitiefconcert, lunch (buffet),   cantateconcert en gratis drankje BachKaffee. Kostprijs 90 euro.

Een ticket voor de voormiddag lees: dauwconcert, ontbijt met bubbels, kostprijs 30 euro of een ticket voor de voormiddag met dauwconcert, ontbijt met bubbels en aperitiefconcert kostprijs: 50 euro.

En tot slot een ticket voor de namiddag wat recht geeft op gratis toegang tot cantateconcert en een gratis drankje in BachKaffee. Kostprijs: 30 euro.

Parkeren op domein Alden Biesen is gratis. Tickets zijn verkrijgbaar via: info@organum-aldenbiesen.be restkaarten aan de dagkassa van Alden Biesen. Meer info via: www.organum-aldenbiesen.be

 

Geef een reactie