De eerste competitieduels in 4B zitten er al weer op. KVC Oranje ging op bezoek in Lemiers en won daar met overtuigende cijfers (1-4).

Opponent komende zondag aan de Voorterstraat is Passart-VKC. Die ploeg speelde zondag thuis tegen Zwart Wit’19 uit Eys en won eveneens, met 3-1. De ploeg uit Hoensbroek, de blauw-witten vierden onlangs het 80-jarig bestaansfeest, ging dus, net als oranje-wit prima van start in de nu nog prille voetbaljaargang 2017-2018. Puur mathematisch gesproken is al meteen sprake van een topper. Maar het is natuurlijk ietwat onzinnig dit te roepen, na pas één speelronde.

Bij KVC Oranje hebben in de zomerstop wat mutaties plaatsgevonden. Vergeleken met de bezoekers van komende zondag valt dat echter in het niet. Als we de amateurbijlage van de Limburgse kranten mogen geloven, en waarom zouden we dat niet doen, heeft het team uit Hoensbroek een ware metamorfose ondergaan. Tegenover het vertrek van een negental getrouwen staat de komst van maar liefst vijftien nieuwe acteurs. Kennelijk heeft dat de door Frank Knaps getrainde ploeg geen windeieren gelegd. Een trainer overigens die over de nodige redactionele vaardigheden beschikt. Dit is onder meer gebleken toen hij namens de Limburgse dagbladen aanwezig was bij de kampioenswedstrijd van KVC Oranje bij RKSVB in Ubachsberg, in mei 2017.

KVC Oranje en Passart-VKC troffen elkaar voor het laatst in het seizoen 2014-2015. Beide keren trok blauw-wit toen aan het langste eind. Twee keer werd het 2-1 voor Passart-VKC. Wat dat betreft heeft KVC Oranje dus nog een appeltje te schillen met de mannen uit Hoensbroek en zal graag sportieve revanche halen voor die nederlagen uit het verleden. De mensen bij Passart-VKC zullen daar ongetwijfeld geheel anders over denken.

We laten ons maar weer eens verrassen. KVC Oranje en Passart-VKC hopen u komende zondag rond de klok van half drie aan de Voorterstraat in Bleijerheide te mogen begroeten.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie