Basisschoolkinderen uit Epen ontbijten samen met burgemeester

 

Vanochtend schoven 85 kinderen van basisschool à Hermkes uit Epen aan tafel voor een gezamenlijk ontbijt, samen met burgemeester Nicole Ramaekers-Rutjens, wethouder Philip Laheij en gemeentesecretaris Jos Kusters. Met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt gaven zij het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen.

De burgemeester onderstreept hiermee, net als zo’n 270 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds. Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Ramaekers-Rutjens symbolisch voor het ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen namen de cheque met een bedrag van € 250,- in ontvangst. De burgemeester kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Het was erg gezellig om samen met de basisschoolkinderen van Epen aan de ontbijttafel te zitten. Er werd fanatiek ontbeten en gekletst voordat de schooldag van start ging. Bij een goede start, hoort een goed ontbijt. Ik draag dit mooie initiatief van het Nationaal Schoolontbijt dan ook een warm hart toe!”

 Het Nationaal Schoolontbijt. Het Burgemeestersontbijt in zo’n 270 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Foto’s Afdeling communicatie Gulpen-Wittem

 

Geef een reactie