Landgraaf krijgt ‘Bert Janssen Park’

Landgraaf eert de in augustus overleden oud-burgemeester Bert Janssen door een park naar hem te vernoemen. Bert Janssen was tussen 1993 en 2010 burgemeester van Landgraaf. Dat heeft het Landgraafse college van B en W vandaag besloten.

Het college zoekt nog een gepast moment om het park te openen. In het park wordt ook een levensboom geplant en een plaquette geplaatst ter herinnering aan de oud-burgemeester. Bert Janssen overleed op 9 augustus na een ziekbed. De oud-burgemeester van Landgraaf en eerder van Waspik en Echt, is 71 jaar geworden.

Het ‘Bert Janssen Park’ is de groene verbinding tussen de wijken Abdissenbosch, Namiddagse Driessen en Parkheide. Het park van ongeveer 300 bij 90 meter wordt begrensd door de Europaweg-Noord, de Veeweg, Driessenstraat en De Tichel. Centraal in het park liggen enkele wandelwegen die de gebieden eromheen verbinden.

Foto Gemeente Landgraaf

 

Geef een reactie