De voorstelling “Better safe then sorry” in het stadscentrum van Heerlen

 

In een groep van acht deelnemers word je met een koptelefoon Heerlen stadscentrum in gestuurd. Temidden van al het winkelende en nietsvermoedende publiek stuurt een stem je kijkrichting op een manier die je anders doet kijken naar deze menigte. Ben je op je hoede? Of beweeg jij je zorgeloos door de massa heen?

De voorstelling speelt van 8 t/m 12 november in het stadscentrum van Heerlen. Het aanvangspunt is bij SCHUNCKin Heerlen. Per voorstelling is er een capaciteit van 8 deelnemers. De voorstelling speelt 5x per dag om 12.00u, 13.00u, 14.00u, 15.00u & 16.00u. Je kunt bij je reservering het gewenste tijdstip selecteren.

Better Safe Than Sorry werpt een kritische blik op de wijze waarop Nederland bezig is met veiligheid en hoe dit ons beinvloedt. Criminaliteit moet worden aangepakt, straffen moeten strenger en de openbare ruimte moet extra worden beveiligd. Komen we door deze veiligheidsmaatregelen dichter bij elkaar of drijven we juist verder van elkaar af? Wat betekent dit in hoe we naar elkaar kijken? Better Safe Than Sorry is een installatie waarbij je vertrouwen jegens anderen op de proef wordt gesteld.

Bijzonder aan dit werk is dat er inmiddels meerdere versies van bestaan. Iedere versie wordt speciaal op maat gemaakt voor de desbetreffende locatie. En nu is Heerlen aan de beurt. Speciaal voor het Randland Festival wordt er een unieke variant gemaakt met nieuwe teksten en nieuwe situaties die passen bij de stad. Merel en haar team laten zich vanaf oktober inspireren door de tendens en beweging van Heerlen.

Concept en regie: Merel Smitt, productie: Alyssa Schrauwen publiek & publiciteit: Josi van der Weel, dramaturgisch advies:Eva Jansen Manenschijn, foto: Tomas Mutsaers, grafisch ontwerp: takeadetour.eu. In coproductie met Over Het IJ Festival, Karavaan Festival, VIA Zuid. Met dank aan Nina Willems

Foto Tomas Mutsaers

 

 

Geef een reactie