The Beguiled is te zien 4 dagen in het filmhuis de spiegel

 

 

 

 

 

Verenigde Staten, 2017 / 94 minuten

Regie: Sofia Coppola

Met: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst e.a.

 

 

Donderdag 9 november / 20.00 uur  TICKETS

Vrijdag 10 november / 20.00 uur     TICKETS

Zaterdag 11 november / 20.00 uur    TICKETS

Maandag 13 november / 20.00 uur    TICKETS

★★★★ VPRO – “Sterk spel en mooi broeierig gefilmd
★★★★ NRC – “Prachtig gefotografeerd

★★★★  Volkskrant  ‘Regisseur Sofia Coppola belicht met haar remake van The Beguiled subtiel de machtsverhouding tussen man en vrouw’
★★★★ Empire Magazine ‘Coppola blijft zich constant ontwikkelen’

 

 

Het verhaal van The Beguiled (de bedrogene) speelt zich af op een meisjesinternaat in het zuiden van Amerika in 1864 tijdens de burgeroorlog.

De vrouwen die in het internaat wonen, leven afgeschermd van de grauwe buitenwereld. Op een dag wordt een gewonde soldaat uit de Noordelijke Staten aangetroffen en wordt binnengelaten om verpleegd te worden. Dat levert veel opwinding in het internaat. Niet alleen vanwege zijn afwijkende opvattingen maar ook de aanwezigheid van een aantrekkelijke man brengt de hoofden van vooral de oudere meisjes en leraressen op hol. Na zijn herstel zal hij als krijgsgevangene worden overgedragen aan het zuidelijke leger, zo is de afspraak.

Langzaam verovert hij de harten van de vrouwen in het huis. Er ontstaan spanningen en onderlinge rivaliteit tussen de vrouwen waardoor het verhaal een onverwachte wending krijgt. Jaloezie en verraad spelen een grote rol.

Sofia Coppola, bekend van Lost in Translation en Marie Antoinette, levert een spannende thriller met deze film. Het boek A painted Devil van Thomas Cullinan vormt hiervoor de basis. Eerder werd dit verhaal verfilmd met Clint Eastwood, maar Coppola vertaalt het verhaal nu gezien vanuit de vrouwen. The Beguiledwerd geselecteerd voor het filmfestival van Cannes waar Coppola de prijs voor beste regie kreeg.

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

 

Geef een reactie