Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal – Hotel Victoria in het Cultuurhuis Heerlen

Carel 140826- 0030

 

In Hotel Victoria vertellen Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal over hun reizen en tournees over de hele wereld. Met bestaande en nieuwe, gecomponeerde muziekstukken brengen deze twee muzikanten in het Cultuurhuis een programma vol prachtige Argentijnse folkloremuziek.

In het fameuze Gran Hotel Victoria te Buenos Aires zochten musici en artiesten hun fortuin in de metropool die toen nog aan de vooravond stond van de grote tangorage die de wereld zou betoveren.

Loco Lindo
Het hotel is het baken in de zee voor de reizende muzikant. Er zijn tijden in het leven van Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal dat zij uit de koffer leven en van hotel naar hotel trekken. Hoeveel avonden en nachten na concerten eindigen zij niet in de kleedkamer van het theater of in de hotelbar? En daar trekt Carel zijn bandoneón weer uit de koffer en slaat Juan de oude hotelvleugel open. De volgende ochtend worden ze wakker en niet zelden zijn ze vergeten waar ze ook al weer waren. Een muzikantenleven is een gek, mooi leven, dat van een ‘loco lindo’!

Hotel Victoria
Dit theaterconcert en het gelijknamige album Hotel Victoria hebben hun naam te danken aan de tango Hotel Victoria (1906) van pianist Feliciano Latasa, geïnspireerd op het fameuze Gran Hotel Victoria te Buenos Aires. Dit roemruchte hotel was de ontmoetingsplaats van veel musici en artiesten. Zij zochten hun fortuin in de metropool die aan de vooravond stond van de grote tangorage, die de wereld zou betoveren.

Aanvang 20:30 uur

€ 19,00

Kaarten uitsluitend via www.parkstadlimburgtheaters.nl of 045-5716607

Cultuurhuis Heerlen
Sittarderweg 145
6412 CD Heerlen
info@cultuurhuisheerlen.nl
 http://www.cultuurhuisheerlen.nl/reserveren.html

Foto Rob Becker

Geef een reactie