Lezing van damesgrootmeester Sarah Hoolt bij Schaakvereniging Schaesberg

Vorig jaar was WGM Sarah Hoolt te gast om te vertellen over de Olympiade in Baku. Vanwege de vele positieve reacties hebben we Sarah opnieuw uitgenodigd.

 

Op 27 november komt ze vertellen over het EK Landen dat net is afgelopen. De lezing begint om 20:00 uur in Het Streeperkruis. Iedereen mag gratis deelnemen.
Damesgrootmeester Sarah Hoolt speelt voor Duitsland, maar haar moeder komt uit Nederland. Sarah spreekt vloeiend Nederlands. De lezing zal dan ook in 2 talen worden gehouden.Sinds haar vorige bezoek in november 2016 heeft haar schaakcarrière een boost gekregen. Haar rating is de 2400 gepasseerd en ze heeft 2 IM-normen gehaald. Daarmee is ze nog 1 norm verwijderd van de titel. Ze is nu met afstand de nummer 2 van de Duitse vrouwen. Op het EK speelde ze aan bord 3. Nederland en Duitsland eindigde allebei met 9 matchpunten; op basis van de tiebreak eindigden de Nederlandse vrouwen 2 plaatsen hoger. In ronde 6 speelden Duitsland een Nederland tegen elkaar; een match die door de Nederlandse vrouwen werd gewonnen.

Foto’s Schaakvereniging Schaesberg

Geef een reactie