Gisteren stond de inhaalwedstrijd SV Abdissenbosch tegen NEC 92 uit heerlerheide op het programma. Het was in eerste instantie twijfelachtig of de wedstrijd wel door zou gaan in verband met de weersomstandigheden. Na goedkeuring van het veld kwam het verlossende woord en de wedstrijd mocht van start gaan. Voor Abdissenbosch was deze wedstrijd belangrijk om aan te haken bij de bovenste regionen. Met 2 wedstrijden minder gespeeld te hebben dan andere ploegen in de 5e klasse B was het zaak om 3 punten te pakken tegen NEC 92. Plus Wetzels verzorgde een lunch voor de mannen van SV Abdissenbosch die zich zo goed konden voorbereiden op de belangrijke wedstrijd tegen NEC 92.

 

Vanaf de eerste minuut was het de ploeg van trainer Henk Stawenga die bepaalde wat er ging gebeuren op sportpark de Lelie! NEC 92 die vorig jaar 4e klasse speelde kreeg niet de overhand tegen Abdissenbosch. Abdissenbosch bepaalde en domineerde. Zij lieten zien de betere van het veld te zijn. In de 17e minuut werd de bal ingespeeld op Ronchau van Hardefeld die met zijn actie binnen de zestien meter onderuit werd gehaald door een verdediger van NEC 92. De scheidsrechter, John Regterschot die een goede wedstrijd floot, gaf terecht een penalty! Dylan Luit nam de penalty voor zijn rekening en bracht zijn ploeg terecht op een 1-0 voorsprong. In de 35e minuut was het de sterk spelende Dustin Krijnen die voor de 2-0 mocht aantekenen met een fraaie lob over de keeper van NEC 92. Nog geen 3 minuten later was het weer Dustin Krijnen die alert was bij een geweldige aanval vanuit de kant van Abdissenbosch. Een aanval uit het boekje. De stand werd uitgebreid in het voordeel van de zwart-witte en het werd 3-0. De ploeg van trainer Henk Stawenga ging de rust in met een luxe voorsprong van 3-0.

Je zou verwachten dat het tijdens de rust heeft gedonderd in het kleedlokaal van NEC 92 en dat zij in de tweede helft sterker terug zouden komen. Niets was minder waar. Het was opnieuw Abdissenbosch die het weer goed oppakte en door ging waar het in de eerste helft mee was geëindigd. In de 72e minuut was het Jordan Heuts die in stelling werd gebracht door een sterk spelende Marvin Velting. Heuts schoot vanaf de zestien genadeloos de 4-0 binnen. Abdissenbosch zat op rozen en kon rustig de wedstrijd uitspelen. Maar het was nog niet genoeg voor de zwart-witte!

In de 82e minuut wa het Dylan Luit die de bal genadeloos uithaalde en de bal in de rechtse kruising schoot! Dit was een echte wereldgoal! Abdissenbosch speelde de wedstrijd zakelijk uit en won verdiend met 5-0 in eigen huis van NEC 92 en hield de 3 punten op sportpark de Lelie. Zo stijgen de mannen van SV Abdissenbosch naar een 2e plek op de ranglijst en doet het uitstekende zaken! Zo heeft het nog 1 wedstrijd te goed tegen Urmondia in de eerste periode.

Na afloop spraken we een trotse trainer Henk Stawenga van SV Abdissenbosch: ”Het was een wedstrijd voor ons om aan te haken bij de bovenste plaatsen. Ik had me goed voorbereid en ben diverse keren gaan kijken bij NEC 92. Ik wist wat ik kon verwachten ik heb de sterke maar ook mindere punten benoemd tijdens mijn wedstrijd bespreking wat betreft NEC 92. Ik wist waar ik ze pijn kon doen en ik moet mijn ploeg complimenten geven want ze voerden dat prima uit. Uiteindelijk winnen we terecht! NEC 92 was niet bij machten om het ons moeilijk te maken. We scoren 5 doelpunten en houden de nul. We stijgen naar plek 2 met 1 duel minder dan de andere ploegen. Maar we kunnen zeggen dat we als club goed bezig zijn!”

 

Bron SV Abdissenboschen foto’s ®Kirsten Caenen

Geef een reactie