Spetterende prinsenproclamatie bij C.V. Carboon Heerlerheide Waas van identiteit geheimzinnigheid omfloerst nieuwe prinselijke hoogheden

 

 

Het nieuwe carnavalsseizoen 2017-2018 is verleden week zaterdag op de traditionele “elfde van de elfde” weer in alle hevigheid losbarsten. Met uitzondering van de decemberfeestelijkheden zullen de carnavalsverenigingen, dito organisaties, weer druk doende zijn met hun diversiteit aan activiteiten. Zo ook uiteraard de C.V. Carboon en hun charmante Damesgarde de Boontjes. Ook weer traditiegetrouw roepen zij hun nieuwe prins(es) of prinsenpaar jaarlijks op de eerste zaterdag na de 11de van de 11de uit. Deze feestelijke gebeurtenis is inmiddels een waar carnavalistisch begrip geworden op Heerlerheide en ver daarbuiten.

Dit jaar 2017 valt eerste zaterdag, na 11 november, dus volgende week zaterdag 18 november. Uiteraard staat narrentempel Cafe-Zaal d’r Bok Bokstraat 53 vanaf 19.33 uur bol van een spetterende prinsenproclamatie met een hoog gehalte aan “spjass en plezeer”. Gedurende de avond omfloerst uiteraard ook een waas van geheimzinnigheid aangaande de identiteit van de nieuwe prinselijke hoogheden, als opvolgers van de prinselijke hoogheden jeugdprins Yoran 1ste ( Brouwer) en prins Willem 1ste ( Hulshof).

Overigens is deze sympathieke carnavalsvereniging in november 2005 opgericht door de geestelijke ouders René Sangers en Arianne Fraquin. Zij hadden destijds het lumineuze idee in een Cafe aan de Ganzeweide. De verenigingsnaam C.V. Carboon (zijnde de benaming van de kolenlagen in de Limburgse bodem, dus ook in Heerlerheide) werd gerelateerd aan het mijnwerkers verleden en dan speciaal ook aan de voormalige mijnzetel ON III in vroegere jaren gelegen aan de overkant van het toenmalige verenigingslokaal van C.V. Carboon. Als eerbetoon en respect voor de belangrijke rol die moeders en grootmoeders tijdens de mijnindustrie vervulde werd aan de mannelijke vereniging een vrouwenafdeling toegevoegd en kreeg de toepasselijke naam: Damesgarde de Boontjes. Vanaf haar oprichting is het doel van carnavalsvereniging Carboon en Damesgarde de Boontjes om gezellige carnavalsactiviteiten te organiseren op en voor Groeët Ghen Heij. Deze feestelijke gebeurtenis is inmiddels een waar carnavalistisch begrip geworden op Heerlerheide en ver daarbuiten. Zo ook dus komende zaterdag 18 november.

Op deze spetterde avond zal er eerst waardig afscheid worden genomen van jeugdprins Yoran  1ste ( Brouwer) en Prins Willem 1ste( Hulshof), voordat de nieuwe heersers van CV Carboon & Damesgarde de Boontjes aan het publiek worden gepresenteerd. De presentatie van deze avond is, als vanouds, in handen van president Perino Marchetti. Op deze avond zullen tal van artiesten hun opwachting  maken zoals de Jos en Pierre van de Knöppele en de Limburgse dialectband Kartoesj. Ook zal er nog een  optreden op het programma staan waarmee CV Carboon zich nog nadrukkelijker op de “vasteloavends”-kaart zal zetten. Dj Marté zal het aanwezige publiek weer vermaken met gezellige carnavals muziek. Dus al met al reden te over om aanwezig te zijn op een avond  met veel “sjpass en plezeer “.

Toegevoegde info: de receptie van  de nieuwe heersers van CV Carboon & Damesgarde de Boontjes zal plaats vinden op zondag 26 november en wel van 13.33 uur tot 17.11uur en vanzelfsprekend in narrentempel Café Zaal d’r Bok.

 

 

 

Geef een reactie