Sportpark De Joffer in Voerendaal is zondag de plaats waar een heuse voetbaltopper in de vierde klasse B van het amateurvoetbal plaats gaat vinden. Gastheer Voerendaal, nummer twee op de ranglijst, ontvangt KVC Oranje uit Kerkrade, dat plek drie bezet.

Tevens betreft het zondag de laatste speelronde van de eerste periode van deze voetbaljaargang. Lang leek Voerendaal regelrecht op de eerste periodetitel af te stevenen. Totdat vorige week zondag, op bezoek bij Wijnandia, met 2-1 werd verloren. Daardoor heeft die laatste ploeg nu de beste papieren om de eerste prijs in de wacht te slepen.

Wijnandia moet op bezoek bij RKTSV. Alleen als de ploeg uit Terwinselen wint, heeft Voerendaal nog kans op de periodetitel. Wijnandia staat immers 3 punten voor, terwijl Voerendaal een beduidend beter doelsaldo heeft. KVC Oranje kan Wijnandia in de eerste periode niet meer achterhalen, omdat de achterstand op de koploper uit Wijnandsrade 5 punten bedraagt. Dat RKTSV wint van Wijnandia, ligt, gezien de stand op de ranglijst, niet echt voor de hand. Maar wie weet, komt er een verrassing. Voerendaal en KVC Oranje zullen trouwens op de eerste plaats oog hebben voor hun onderlinge confrontatie.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was op 9 februari 2014, toen nog in de derde klasse. Voerendaal won toen op De Joffer afgetekend, met 5-1. Eerder in het seizoen, in Bleijerheide wonnen de rood-witten ook al, met 3-0. KVC Oranje wordt niet graag herinnerd aan die periode, waarin met in een neerwaartse spiraal zat. Dat is nu anders, op meerdere gebieden, zeker ook sportief, is de weg omhoog ingezet. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Vertrouwen heeft Voerendaal , dat per 1 april 1929, ontstond door het samengaan van Furenthela, Germania en Juliana, natuurlijk ook. De ploeg van trainer Ramón Meessen heeft in 7 duels liefst 29 keer het net gevonden. Het aantal tegentreffers beperkt zich tot 2. Het waren wel 2 cruciale, tegen Wijnandia, die meteen de koppositie kostten en wellicht ook de eerste periode.

Aardigheidje om te vermelden is wellicht nog dat in een ver verleden in de wijk Kunrade, die deel uit maakt van Voerendaal, een voetbalclub heeft bestaan met de naam KVC. Die club is, aldus de website van Voerendaal, op enig moment gefuseerd met SV Voerendaal., mede dankzij werk van vredesduif en kapelaan Keulen. Een beetje KVC tegen KVC dus, komende zondag in Voerendaal.

Wat er ook van zij, zondag staan twee teams tegenover elkaar die veel scoren. We mogen dus verwachten dat er spektakel wordt geboden. Reden genoeg om een bezoek aan Sportpark De Joffer te brengen (14.30). Voerendaal en KVC Oranje verheugen zich op uw komst.

Foto®Lucho Carreno

Geef een reactie