Maison Blanche Dael, Mine Kafon en Koninklijke Mosa genomineerd voor Maastricht Award 2017

 

Gisteren zijn drie bedrijven genomineerd voor de Maastricht Award 2017: Maison Blanche Dael, Mine Kafon en Koninklijke Mosa. Met deze prijs wordt onderscheidend ondernemerschap zichtbaar gemaakt en waardering uitgesproken voor de vele ondernemers die Maastricht kiezen als vestigingsplaats. Door de onafhankelijke jury wordt respect uitgesproken voor de manier waarop Maison Blanche Dael in relatief korte tijd succesvol heeft opgeschaald van koffiebranden naar koffiezetten. Met de nominatie van Mine Kafon beloont de jury de succesvolle overgang van afstudeerproject naar onderneming vanuit de ambitie om de wereld te bevrijden van landmijnen. De nominatie van marktleider Mosa wordt gemotiveerd door de succesvolle transformatie van deze tegelproducent aangedreven door design en duurzaamheid. Op 20 november wordt de winnaar van de Maastricht Award 2017 bekend gemaakt in het Eiffelgebouw in Maastricht, locatie van de expo over innovatief ondernemerschap ‘Groeten uit Maastricht’

 Over de Maastricht Award

De winnaar van Maastricht Award 2017 is het bedrijf dat met een idee, ontwerp, product, dienst of bedrijfsconcept afkomstig uit Maastricht, economisch succesvol is en daarmee een visitekaartje voor de stad afgeeft. Bij de toekenning van de Maastricht Award wordt verder gelet op het belang van een bedrijf voor Maastricht en omstreken, de (groei van de) werkgelegenheid, het ambitieniveau van de ondernemer, innovatie, investeringsbereidheid, onderscheidend vermogen van de onderneming, de service aan de klanten en het personeelsbeleid. De Maastricht Award wordt sinds 2012 georganiseerd en is een initiatief vóór en dóór ondernemers met als kartrekkers Gemeente Maastricht en vertegenwoordigers uit de retail, horeca, maakindustrie en dienstensector. De Maastricht Award wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Maastricht en Omstreken.

“Ondernemers zijn de levensaderen van onze stad. Zonder ondernemers geen bedrijvigheid, banen en innovatie,” aldus wethouder voor economie John Aarts. “Met de jaarlijkse Maastricht Award willen we waardering uitspreken naar alle ondernemers en onderscheidend Maastrichts ondernemerschap in het zonnetje zetten. Mine Kafon, Mosa en Blanchedael zijn alle drie excellente bedrijven, aangevoerd door rasondernemers die vol passie en met durf hun bedrijf en onze stad op de kaart zetten.”

 Jury

De onafhankelijke jury bestaat uit 6 personen, te weten:

Sonja Demandt: secretaris Limburgse Werkgevers Vereniging en directeur Parkmanagement BV

Ad van Ginneken: senior-adviseur Kamer van Koophandel

Hans Kasper: hoogleraar Marketing Universiteit Maastricht en directeur Etil

Chequita Nahar: dean Maastricht Academy of fine arts and design

Lou Nelissen: directeur Bedrijven Rabobank Maastricht en Omstreken

Karin van der Ven: voorzitter MKB Maastricht – Heuvelland en directeur Jules Group (juryvoorzitter)

Uitreiking Maastricht Award 2017

In 2017 wordt nadrukkelijk de relatie gelegd met ‘Groeten uit Maastricht’ de expo die innovatief ondernemerschap bij Maastrichtse maakbedrijven belicht. Daarom wordt de Maastricht Award 2017 op 20 november uitgereikt in het Eiffelgebouw. Als onderdeel van het programma deelt dhr. Ward Vleugels zijn ervaringen over innovatief ondernemerschap onder de noemer ‘van van idee tot miljardenbedrijf’.

Geef een reactie