Primeur: E-Bussen tussen Heerlen en Aken

 

 

Lijntje 44, de buslijn verbinding tussen station Heerlen en de Aachen Hauptbahnhof heeft de primeur. Het wordt de eerste Akense buslijn die wordt geëlektrificeerd. Opmerkelijk genoeg worden de elektro bussen niet besteld door de Akense busonderneming ASEAG maar door de Nederlandse busonderneming Arriva. De stad Aken is dankzij de TH-Aachen voorloper in Duitsland is op het gebied van E-auto’s. Ook hanteert de stad strenge fijnstof eisen hanteert voor milieuvervuilende personenauto’s. De dieselbussen van ASEAG die tot 1000 keer zoveel fijnstof produceren als een personenauto zijn tot dusver opmerkelijk genoeg uitgesloten van maatregelen. Dankzij een ontheffing mogen ze onverminderd gewoon in de binnenstad rijden. Nabij de Elisenbrunnen, in hartje Aken, waar een verbod voor auto’s geldt rijden op piekuren tot tien autobussen aan en af.

 

Foto Arriva VDL Coach E-Bus

Geef een reactie