Op deze gure zondagmiddag stond het duel tussen Weltania en UOW ’02 op het programma. Nadat in de warming up Niels Vroomen moest besluiten dat hij niet kon spelen, misten de gastheren drie routiniers. Of het daar aan lag of aan de tactiek van UOW was niet duidelijk, maar er was zeker in de eerste helft onvoldoende rust in hun spel. Al na 5 minuten had de 1 – 1 stand op het scorebord kunnen staan maar UOW verzuimde hun eerste aanval doeltreffend af te ronden en aan de overzijde kwam Sebastiaan van Middegaal een centimeter te kort om een strakke voorzet van Frank Teerling binnen te tikken. UOW was doelgevaarlijker en kwam na 25 minuten op een 0 – 1 voorsprong. De gelijkmaker kwam 7 minuten later eigenlijk uit de lucht vallen toen Willem Bindels een hoekschop binnenkopte.

Na de rust leek het spel van de thuisclub iets beter te worden maar het bleef van beide zijden niet hoogstaand. Weltania nam een 3 – 1 voorsprong: Frank Teerling verlengde een inworp van Willem Bindels en Sebastiaan van Middegaal kon zijn hoofd er hard genoeg tegen aan zetten om de doelman kansloos te laten.  En ook het derde doelpunt was een  kopbal, nu van weer van Willem na een hoekschop van Frank. Daarmee leek de wedstrijd beslist maar na de 3 – 2 werden het nog 10 lange slotminuten.

Al met al een weinig hoogstaand duel waarin Weltania drie belangrijke punten in huis hield. Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen koploper SCM en dan moet uit een ander vaatje worden getapt om de aansluiting te behouden.

Foto’s®parkstadactueel/Lucho Carreno voor meer foto’s op deze link.