Nominaties Provinciale Sportprijs Limburg 2017 bekend

 

 

Ook in 2017 worden de beste sporters van het jaar weer door de Provincie Limburg onderscheiden met de Go for Gold Sportprijs Limburg. Op zondag 26 november maakte de vakjury per categorie de drie genomineerden bekend. Tot en met 9 december kan er gestemd worden via de website sportprijslimburg.nl.

 

 

 

 

Genomineerden Sportprijs Limburg 2017

Sporter met een beperking
Laura de Vaan – handbiken
Nicole den Dulk – paradressuur
Sam Schroder – rolstoeltennis

Sportvrouw
Demi Schuurs – tennis
Inge Jansen – schoonspringen
Lieke Martens – voetbal

Sportman
Max Verstappen – autosport
Tom Dumoulin – wielrennen
Wout Poels – wielrennen

Sportploeg
Holyoke – zitvolleybal
Lions – handbal
VVV Venlo – voetbal

Sporttalent
Larissa Nusser – handbal
Minke Bisschops – atletiek
Perr Schuurs – voetbal

Sport Award Sinds 2002 wordt er ook een ‘Sport Award’ uitgereikt. De ‘Sport Award’ is een prijs die wordt uitgereikt aan een Limburgse sportpersoonlijkheid als erkenning voor het totale ‘sportoeuvre’ dan wel levenswerk als actief sporter, trainer, official of kaderlid. Eerdere winnaars hiervan zijn onder andere Frans Houben, Frans Körver, Guus Cantelberg, Jeu Sprengers, Wiel Coerver, Emiel Hendrix, Ada Kok, Pierre Zenden, Harm Kuipers, Sef Vergoossen, Bert van Marwijk, Gabri Rietbroek, Jan Mertens, Arnold Vanderlyde en Wim Ernes.

Op maandagavond 18 december worden de prijzen uitgereikt in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade. De avond wordt live uitgezonden door L1.

De Provinciale Sportprijs Limburg is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Limburg, Gemeente Kerkrade, Huis voor de Sport Limburg, Topsport Limburg, L1 en De Limburger.

 

Tekst Afdeling Communicatie van Provincie Limburg

Geef een reactie