In Aken is afgelopen weekend de Weihnachtsmarkt van start gegaan. De kerstmarkt in hartje Aken behoort tot de beste en bekendste in Duitsland. In 2016 realiseerde de Weihnachtsmarkt van Aachen zelfs een top 5 ranking in Europa. (‘Best European Christmas Markets’) De Weihnachtsmarkt rond Markt, Katschhof, Holzgraben en Kugelbrunnen is te bezoeken tot en met zaterdag 23 december.

Bezoekers van de 45ste editie wordt geadviseerd om gebruik te maken van de 16.000 Park&Ride-parkeerplaatsen die stad en organisatie ter  beschikking stellen aan Westfriedhof (Vaalser Straße), am Waldfriedhof (Monschauer Straße), op de parkeerplaats Jülicher Straße/Berliner Ring en in het Parkhaus van het Tivoli stadion-Parkhaus.

Het principe van P&R is eenvoudig: de eigen auto parkeren en met de bus naar de binnenstad en terug. Een bus ticket voor vijf personen kost 5 euro. De bussen rijden tussen 12.00 en 21.00 iedere vijf minuten tussen de bushaltes bij de Tivoli en de Elisenbrunnen, in hartje Aken. Meer informatie via: www.aachenerweihnachtsmarkt.de  www.aachen.de/parken en www.aseag.de

Foto Aachenerweihnachtsmarkt

 

Geef een reactie