Datum: Zondag 26 november 2017

FC Hoensbroek 1- VV Schaesberg 1: 0-1(0-0)

Scoreverloop: 61e min. 0-1 Bjorn Jonkers.

FC Hoensbroek leed alweer zijn 7e nederlaag in 9 competitiewedstrijden. In de Parkstad-derby was VV Schaesberg de gelukkigste ploeg, die met een 0-1 zege huiswaarts keerde, daar waar een puntendeling meer op zijn plaats was geweest.

Na de twee zware 6-0 nederlagen tegen Wittenhorst en Deurne was het afwachten hoe de ploeg van trainer Roger André dit verwerkt had. De Hoensbroekse ploeg trok in die beginfase het initiatief snel naar zich toe. Binnen het kwartier had de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kunnen staan. Gelukkig voor Schaesberg was Erik Gerrits nog tijdig bij de les, die een doelpunt van Randy Quaedackers zodoende wist te voorkomen. Aan de andere kant had FC Hoensbroek het geluk aan haar zijde, toen een getoucheerde vrije trap van Kay Benders maar rakelings  naast het FC Hoensbroek-doel vloog. In het verloop van de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar nauwelijks iets en vielen er amper kansen te noteren. Toch hadden de gasten uit Landgraaf vlak voor de pauze op voorsprong moeten staan. Onnodig balverlies van Randy Quaedackers bracht Danny Latten uiteindelijk in een één tegen één situatie met Hoensbroek-doelman Kay van Eijk. De normaliter makkelijk scorende spits wist dit buitenkansje echter niet te verzilveren, omdat van Eijk attent kon keren.

Na de thee was er opeen wat meer leven in de brouwerij. Zo kwam Hoensbroek-spits Brian Vroomen een teenlengte te kort om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Een minuut later weigerde scheidsrechter Pijnenburg uit Tilburg, na een vermeende handsbal, de bal voor FC Hoensbroek op de stip te legen. In de tegenstoot waren het de gasten, die verzuimden de score te openen. Een verraderlijk schot van Remco Dijkman werd door van Eijk slechts met de nodige moeite gekeerd, waarna de rebound niet aan de ongelukkig spelende Danny Latten was besteed. Met nog iets minder dan een half uur op de klok was er toch de voorsprong voor de ploeg van trainer Rene Smeets. Doelman Kay van Eijk liet de bal kinderlijk uit zijn handen glippen waarna invaller Bjorn Jonkers het cadeautje dankbaar uitpakte en zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zette. Hoensbroek leek even van slag en mocht ditmaal Kay van Eijk wel dankbaar zijn, omdat die een harde pegel van Bjorn Jonkers uit de kruising ranselde. Het sein voor Hoensbroek om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft leek die gelijkmaker ook in de maak. Brian Vroomen wist de bal onder doelman Bours van Schaesberg door te schuiven, maar zag zijn inzet tot zijn eigen ontzetting door Scott Adriolo op de doellijn nog ternauwernood gekeerd worden.  Niet veel later was het Swen Cornelissen die zijn schot met de nodige moeite door een Schaesberg-been gekeerd zag worden. Met nog ruim 10 minuten op de klok viel er wederom een grote kans voor FC Hoensbroek te noteren. Op prima aangeven van Swen Cornelissen was het Dennie de Vries, die zijn inzet maar rakelings naast zag gaan. In blessuretijd leek de verdiende gelijkmaker alsnog in de maak. Maar wederom zat het de Hoensbroekse ploeg niet mee, omdat Kain Bours prima pareerde op een schuiver van Swen Cornelissen.

Schaesberg-trainer Rene Smeets was natuurlijk in zijn nopjes met de overwinning. Dit duel verdiende geen winnaar. Onze ploeg haalde niet het niveau van vorige week, toen we prima acteerden tegen het hooggeplaatste Wittenhorst. Vandaag was het heel matig van onze kant, maar ben ik uiteraard blij met de 3 punten.

Hoensbroek-trainer Roger André was na afloop enorm teleurgesteld in het resultaat. In kan mijn ploeg vandaag amper iets verwijten. We hebben als ploeg met zijn allen hard geknokt. Een punt was zeker verdiend geweest. De afgelopen 2 jaren viel het kwartje meestal onze kant op. Nu staan we onderin en zitten we aan de andere kant van de medaille en hebben we ook geen greintje geluk. Maar als we blijven spelen met de instelling zoals vandaag, ben ik er van overtuigd dat de punten er zeker zullen komen.