Jaarlijks worden in Nederland 118.000 kinderen mishandeld. Gemiddeld telt elke schoolklas één slachtoffer. Burgemeester Richard de Boer: “Dat is zes keer een vol Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade met kinderen die mishandeld zijn. Daarbij gaat het niet alleen om fysieke mishandeling, maar ook om fysieke en emotionele verwaarlozing, seksueel misbruik, getuige zijn van huiselijk geweld en het slachtoffer zijn van vechtscheidingen. In de week tegen Kindermishandeling vraag ik als ambassadeur aandacht hiervoor. Want samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten.”

Een vermoeden is genoeg om je zorgen te delen
Als je te maken krijgt met geweld in huiselijke kring kun je daar altijd wat aan doen. Of het nu om jezelf gaat of om iemand anders. Of je nu vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap.

Wil je advies en hulp voor een ander of voor jezelf? Bel dan met Veilig Thuis: 0800-2000. Je krijgt een hulpverlener aan de lijn, die aandachtig naar je verhaal luistert. Deze hulpverlener zet alles voor je op een rij, beantwoordt je vragen en geeft je advies. Ook kijkt de hulpverlener samen met jou welke professionele hulp er nodig is. Als je wilt, kun je anoniem blijven.

www.vooreenveiligthuis.nl

Kindermishandeling, ouderenmishandeling en huiselijk geweld; het stopt nooit vanzelf. Tegen al deze vormen van geweld in huiselijke kring kun je iets doen, hoe moeilijk dat ook is. Op de website van Veilig Thuis vindt je meer informatie, hoe je signalen kunt herkennen en hoe je zelf actie kunt ondernemen. Omdat iedereen het verdient om zich veilig te voelen in zijn of haar eigen huis.

 

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie