Na de zeer fletse 3-0 zege op Berg 28 stond op zondag 26 nov. de topper bij Sportclub ‘25 op het programma; de vorm van vorige week zou zeker niet voldoende zijn om bij dit sterk team te winnen.

Sportclub 25 stond met 9 uit 4 op een mooie 2e plaats en bij verlies zou RKHBS definitief afhaken bij de strijd om een hoge klassering.

Vooraf was de grootste spanning of het duel wel doorgang zou vinden, gezien de plotselinge sneeuwbui op zaterdag maar omdat heren 1 en 2 beiden een uitduel hadden, was het hoofdveld beschikbaar en kon er op een koude novembermorgen toch worden afgetrapt. RKHBS was enorm opgeladen voor deze wedstrijd want vorig jaar werd er eerst met 0-2 schlemielig verloren waarna de kans op revanche hun niet meer geboden werd omdat Sportclub ’25 in mei op zondag niet voldoende speelsters had; twee dagen later overigens dan weer wel tegen een andere tegenstander …..

Verder was er vooraf dit duel twee maal uitstekend getraind met als verrassende nieuwkomers Jessica Congiu die van de veterinnen was over gekomen, behalve een persoon met prachtige initialen heeft maar ook nog iemand die goed kan voetballen en enorm positief is ingesteld. En als surprise van de week had een meid genaamd Vivianne Biancospino zich als nieuw lid aangemeld en zij mocht direct na vijf  trainingen waarin ze een verpletterende indruk had gemaakt; tot eigen verbazing in de basis beginnen. Door deze nieuwe impulsen is de trainingsopkomst plotseling enorm gestegen waardoor de concurrentie alleen maar toegenomen is en dat zorgt er duidelijk voor dat iedereen veel gemotiveerder is en met meer inzet en vooral beter is gaan trainen.

Genoeg ingrediënten aldus voor een heerlijke pot voetbal en dit zou het ook worden; een reclame voor voetbal op het laagste niveau. Vanaf het begin was duidelijk dat hier twee teams in actie kwamen die, mits in vorm, een alleraardigst potje kunnen voetballen. Sportclub ’25 voetbalde met name op het middenveld erg goed en probeerde van hier uit steeds de snelle spitsen aan het werk te zetten, maar de verdediging van RKHBS gaf vooralsnog geen krimp. Na vijf minuten was er al het eerste hoogtepunt toen Nathalie een schitterende steekbal gaf op Danielle die de bal heel fijnbesnaard met rechts buitenkant verlengde; helaas belandde de bal op de paal. Sportclub ’25 was duidelijk geschrokken en zette nu het gaspedaal vol open en bestormde het doel van Imke vanuit alle standen. Glipte er toch een aanvalster doorheen dan redde Deniece de meubelen (niet altijd volgens de regels, maar  gelukkig kneep de scheids een oogje dicht bij een doorgebroken speelster en mocht deze sieraad voor het voetbal gewoon blijven staan).

Na een kwartier was er een discutabele situatie (naar mijn bescheiden observatie vanaf de achterlijn was de bal al achter alvorens Sarah er een corner van maakte) toen de scheids vanaf een meter of 40 besloot tot een corner. Deze werd eerste nog weggewerkt maar  de rebound werd heel ongelukkig door Nathalie in het eigen doel verlengd.

Voor alles in het leven is een eerste keer en dat uitgerekend Nathalie dit moet gebeuren na 25 jaar voetbal….Zoals met andere wereldgebeurtenissen kunnen we over 20 jaar nog zeggen: waar was jij toen Nathalie een eigen doelpunt maakte?

Deze meid heeft echter in een teen meer talent als vele andere voetbalsters en zette zich hier gewoon over heen en ging nog feller en vooral beter spelen; aangespoord door deze ongelukkige actie nam ze met haar enorme inzet het hele team op sleeptouw en dat resulteerde erin dat RKHBS mondje bij mondje de regie ging overnemen.

Achterin stond het als een huis waar iedereen een hele dikke voldoende verdiende maar een persoon werkelijk alle aanwezigen verbaasde met haar spel; Vivianne kent amper iedereen bij naam maar God allemachtig wat speelde deze meid onbevangen goed. Alle duels werden gewonnen, en daarna als langs een meetlat verzonden werden alle ballen bij Sammiejj of Danielle ingeleverd; WOW!

Sportclub ’25 speelde gedragen door de rugwind alles met Mach1 naar voren waar Imke van grote afstand onder vuur werd genomen, maar zonder veel problemen kon deze uitstekende keepster alles tot een goed einde brengen. Aan de andere kant begon de stijf van de zenuwen (waarom eigenlijk, het is maar een spelletje) staande Jessica steeds beter als ondersteuning voor Danielle te fungeren en zo kon RKHBS zich goed onder de druk uitvoetballen.Sammiejj was weinig gelukkig met haar uithalen waardoor ze zelf dacht dat ze heel slecht speelde; na 11 jaar leider begrijp ik vrouwen soms nog altijd niet….

Dat ze constant voor dreiging zorgde zag ze zelf over het hoofd. Na een half uur de eerste echte kans voor RKHBS maar de keepster redde uitstekend waarna ook de rebound van Sammiejj goed gepareerd werd. Het spel golfde nu op en neer met een licht voordeel voor de bezoeksters maar het was juist de thuisclub die vlak voor rust bijna op 2-0 kwam.  Uit een afgeslagen corner werd de bal van buiten de zestien hard op de bovenkant van de lat geschoten; zonder geluk vaart niemand zullen we maar zeggen. Een minuut voor het einde van de opwindende eerste helft was er dan misschien wel de mooiste aanval van RKHBS van het hele seizoen: bijna vanzelfsprekend stond Vivianne aan de basis van de aanval.

 

Haar opbouw van achteren was uiterst secuur waarna Sammiejj via een intelligent pasje Danielle D kon vinden; die dribbelde en dribbelde en speelde toen Suus S vrij buiten de zestien; deze zag de ruimte voor zich en besloot niet direct te schieten maar dribbelde nog een meter of tien waarna ze recht voor de goal een vrije schietkans had. Het wordt een repeterend verhaal maar deze meid heeft dit jaar buskruit in haar rechtervoet en haar uithaal vloog als een granaat in de rechterbovenhoek.

Waren er camera’s bij geweest van Fox dan was het doelpunt van de week zonder enige twijfel nu al bekend. Deze dubbele tegenslag bij de thuisclub sloeg in als een bom want anders valt de enorme terugval na rust niet te verklaren. De gevaarlijke spitsen van de thuisclub  werden gewisseld waarna RKHBS nog meer druk kon gaan uitoefenen en vooral goed voetballen. De ene na de andere combinatie was er nu te zien, en achter werkelijk elke bal zat een gedachte. Zo goed had ondergetekende dit team nog nooit zien spelen.

Na amper vijf minuten in de 2e helft was er dan al de 1-2. De corner van Deniece werd in een keer verlengd door Suus S waarna de bal in de linkerhoek plofte. Waar bij sommige voetbalteams de wil om te winnen en het enthousiasme in het veld vaak ontbreekt is dit bij dit team juist omgekeerd; een eruptie van vreugde volgde op deze treffer. Over de tweede helft kan ik hier verder kort zijn of ik moet de circa 15 doelpogingen van RKHBS allen gaan vermelden. Vanuit elke hoek werd olv strateeg Suus S het doel bestookt; de ene aanval was nog mooier dan de andere maar pech in de afronding van met name Danielle D en soms een teentje te kort komen zorgde ervoor dat Sportclub ’25 nog altijd mocht hopen op een puntje. Maar dan moet je wel de middenlijn overkomen en daar zorgde de defensie van RKHBS juist voor dat dit niet gebeurde. Zelfs een “UFO” of was het toch “Flying Uschi” die plotseling door de lucht vloog om een bal tegen te houden, alles werd in de strijd gegooid om Imke het vooral erg koud te laten krijgen.

Nee Sportclub ’25 werd op alle fronten volledig afgetroefd door een fantastisch strijdend RKHBS waar de wil om te winnen vandaag tot in alle vezels en vooral bij ALLE SPEELSTERS aanwezig was. Prachtig om te zien dat voetbal in de 6e klasse oftewel de kelder van het amateurvoetbal met zoveel passie en plezier uitgevoerd kan worden. Na het laatste fluitsignaal was er dan ook een geweldige vreugde explosie bij dit team waar zelfs reserves die niet in actie kwamen langs de kant zaten te genieten en fel meelevend hun teamgenoten aanmoedigden. Ondanks de kou was het een voorrecht om bij dit duel, waarin 26 dames er alles aan deden om een zo goed als mogelijk resultaat te halen, aanwezig te zijn.

Foto’s Gabriella Loo

Geef een reactie