Prins Stefan l uitgeroepen als 61e Prins  C.V. De Beeren Proclamatieavond gekenmerkt door “onvervalste vasteloavendsstimmung” 

 

 

 Onder het toeziende oog van diverse gastverenigingen is in een prachtige kleurrijke ambiance in het nieuwe “Buurthuis Beersdal” Maasstraat 10 onlangs, om precies te zijn op zaterdag 25 november jl., de 61e  Prins van C.V. De Beeren  geproclameerd. Genoemde sympathieke carnavalsvereniging was er in geslaagd om voor het nieuwe seizoen 2017-2018 zorg te dragen voor een grote verrassing. Genoemde verrassing gaat tot Aswoensdag 14 februari 2018 voorop in de carnavalsbeleving in de wijk Beersdal. Zijn naam:  Prins Stefan 1e (van Dalen)

Maar voor dat de velen carnavalisten in narrentempel het Buurthuis Beersdal kennis konden maken met de verrassing werd met volle teugen genoten van een carnavalsprogramma van de bovenste plank. Niet zo verwonderlijk eigenlijk in de wetenschap dat De Beeren al vele jaren bekend staan om carnaval in de ware zin van het woord, zowel in eigen omgeving evenals daarbuiten, uit te dragen. Ook met betrekking tot het presenteren van smaakmakend entertainment. Zo ook weer op 25 november jl., toen in afwachting van het prinselijke moment suprême, ofwel de uitroeping van de nieuwe heerser of wellicht een heerseres, er spetterende optredens waren van LVK 2017 winnaars De Gelieënde en Neet Kepot te Kriege. De hele avond werd overigens opgeluisterd door orkest What-Ever. Zij droegen zorg voor de onvervalste “vasteloavendsstimmung”.

Naarmate de klok verstreek werd de spanning langzaam opgevoerd. Ook werd onder dank met weemoed afscheid genomen van prins Paul l (Verheij) die mag terugzien op een schitterend jaar en een voorbeeld was voor alle carnavalisten. Dank hiervoor was dan ook de verdiende beloning voor het vervullen van zijn prinsschap. Omstreeks 22.11 uur was het dan zover. Er kwam een beer de zaal in rijden en  na het aftellen van 11 tot 0 sprong onder daverend applaus, compleet onverwacht, Stefan van Dalen, 18 jaar en….dames opgelet ook vrijgezel, uit de Beer. Hij mag zich nu een jaar lang Prins Stefan 1e  van C.V. De Beeren noemen.

  Hij is sinds jaren weer een prins zoals het in de statuten van de Beeren staat. Een Beerenprins dient minimaal 18 jaar te zijn en vrijgezel. In het dagelijks leven is hij werkzaam  bij Hensen B.V. in Schinnen. Naast carnaval vieren heeft hij als hobby het verzorgen van dieren. Saillant detail: Stefan loopt sinds 2015 mee als jeugdlid bij de Beeren. Nu hij 18 is wilde hij niet langer wachten om zijn droom, “eenmaal prins te zijn” uit te laten komen. Dus in november 2017 is hem dit dan ook gelukt.

De receptie ter ere van  Prins Stefan 1e zal worden gehouden op zondag 21  januari 2018  tussen 15.11 en 19.11 uur en dan kan ook op deze januari zondag jeugdprinses 2017 Cheyenn (Cheyenn Laurens) gefeliciteerd worden. Uiteraard wordt deze receptie gehouden  in  “Buurthuis Beersdal”, zoals bekend gelegen aan de Maasstraat 10 in Beersdal. Iedereen is uiteraard welkom.

Foto Kaldenbach-Simpelveld

 

Geef een reactie