Voor zesde maal Wereldlichtjesdag in Heerlerheide  

 

Samenkomst om 18.00 uur op Algemene Begraafplaats Kampstraat

 

 

Wereldwijd worden op de tweede zondag in december, dit jaar dus op 10 december, kaarsen aangestoken voor overleden kinderen. Dit in het kader van Wereldlichtjesdag. Zo ook in Heerlerheide. De organisatie van Wereldlichtjesdag Heerlerheide gaat nu al voor de zesde maal hun bijdrage leveren aan de ketting van licht die dan rondom de wereld wordt gelegd door samen te komen op de Algemene Begraafplaats (hoofdingang) aan de Kampstraat te Heerlerheide. De aanvang is 18.00 uur. Vanaf 17.30 uur is de inloop op de Algemene Begraafplaats voorzien.

 

Het verliezen van een kind is niet aan leeftijd en tijd gebonden. Daarom bent u allemaal van harte welkom. Elk graf van alle overledenen die op deze Begraafplaats  rusten zullen worden verlicht. Het staat eenieder vrij om zelf ook kaarsen mee te nemen. Als Uw dierbare elders rust kunt u ter nagedachtenis een kaars aansteken in het hart dat tenslotte een brandend hart zal vormen.

Voor iedereen is er een kaartje waarop u kunt  opschrijven wie u mist, om in de kerstboom te hangen of een kaartje dat U vast kunt maken aan de ballonnen die, tot slot van het zesde samenzijn, gezamenlijk op gelaten zullen worden. Alle namen die bij de organisatie bekend zijn zullen hardop genoemd worden.

Ellen van der Ven-Gielkens zal de bijeenkomst openen en afsluiten met een gedicht. Door het programma heen zullen de aanwezigen geleid worden door dhr. Anton en mevr. Monique  Kleintjens. De Koninklijke Fanfare St. Joseph Heerlerheide zal het geheel muzikaal opluisteren.

Na het blazen van “blijf mij nabij” door Sandra Bongers (Kon. Fanfare St.Joseph), zal om precies 19.00 uur een minuut stilte in acht worden genomen. Onder begeleiding van een laatste muzieknummer wordt de avond besloten met het sturen van de ballonnen en het ontsteken van de fakkels, naar daar waar wij, als levende mensen, nog niet kunnen komen.

Tijdens het programma is er overigens voor ieder een kopje koffie of warme chocomel.

Voor info of mededelingen kijk dan op website: www.wereldlichtjesdagheerlen.nl

Foto®Callie Steijaert

 

Geef een reactie