In Duitsland is het gebruikelijk dat het huis vanaf de eerste zondag van de advent geheel in kerstsferen gehuld is. Het Eurode Business Center past zich al jaren aan deze goede gewoonte aan. Daarom organiseerde de Stichting Eurode 2000+ op woensdag 29 november voor leerlingen van de Kerkraadse Basisschool St.Ursula en de Regenbogenschule uit Herzogenrath een grensoverschrijdende ontmoeting.

Namens Openbaar Lichaam Eurode waren plaatsvervangend burgemeester Dr. Manfred Fleckenstein (Herzogenrath) en wethouder Jo Schlangen (Kerkrade) aanwezig om de kinderen te helpen om de zelfgemaakte versieringen in de boom te hangen. Beide gemeenten willen het belang van grensoverschrijdend ontmoeten, studeren én werken benadrukken. “In Duitsland liggen fantastische kansen voor onze jongeren om een goede opleiding te volgen en een fijne baan te vinden. We moeten ze vanaf jonge leeftijd in staat stellen om over de grens te kijken en euregionale vaardigheden te ontwikkelen. Kleine ontmoetingen, zoals deze in het EBC, staan aan de basis van een open blik over grensoverschrijdend leven”, aldus wethouder Schlangen.

Zoals gebruikelijk ontbraken ook in het EBC de cadeautjes bij de kerstboom niet. Alle kinderen kregen na afloop van het versieren van de boom een kleine attentie uitgereikt.

Foto Afdelingcommunicatie Gemeente Kerkrade

Geef een reactie