Gratis fietsenstalling in centrum Kerkrade

Onderschrift foto: Zo gemakkelijk knipt wethouder Wiermans een fietsenketting door bij de opening van Fietspunt. Stal uw fiets veilig in Fietspunt! De gratis fietsenstalling in het oude Zeemanpand in de Nierspinkstraat.

 

 

Sinds 8 december kunt u uw fiets, elektrische fiets, snorfiets, scooter of brommer veilig stallen in een bewaakte fietsenstalling in het voormalige Zeemanpand aan de Niersprinkstraat 4 in het centrum van Kerkrade. Het succes van de stalling tijdens het WMC was de aanleiding de stalling weer te openen. De stalling is een extra voorziening voor de centrumbezoeker en stimuleert daarnaast het gebruik van de fiets. De verantwoordelijke wethouder voor het centrummanagement Huub Wiermans stelt “dat eigenaar van het Zeemanpand – Ton Hendriks Vastgoed Nijmegen – dit om niet ter beschikking stelt en hiermede zijn betrokkenheid toont bij de ontwikkelingen van ons centrum”. “Tevens completeert de fietsenstalling de voorzieningen voor de bezoekers aan het centrum”, aldus wethouder Wiermans.

De exploitatie wordt uitgevoerd door d’r Sjalter (Stichting Werkcorporatie Kerkrade) in opdracht van de gemeente. In de fietsenstalling worden kleine reparaties uitgevoerd (zoals lampjes verwisselen en banden op pompen). Daarnaast zal worden samengewerkt met 2wielers Bisschops uit Kerkrade, zij openen in de fietsenstalling vanaf januari een servicepunt waar fietsen ter reparatie kunnen worden aangeboden. Reparaties vinden plaats in de zaak in Chevremont. De fietsen worden weer teruggebracht naar de stalling of naar de eigenaren thuis. Verder zal in het voorjaar worden gestart met de verhuur van fietsen vanuit de stalling.

Het gebruik van de stalling is gratis. De openingstijdens tot en met nieuwjaarsdag zijn van 10.00 uur tot 22.00 uur met uitzondering van eerste Kerstdag (gesloten) en 24 december en 31 december tot 16.00 uur. Daarna is het openingsschema op donderdag van 14.00 uur tot 20.00 uur, vrijdag van 8.30 uur tot 20.00 uur en zaterdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Afgelopen vrijdag 8 december om 10.30 uur vond de opening van de fietsenstalling plaats. De naam van deze fietsenstalling is Fietspunt!

 

Foto’s Afdeling communicatie Gemeente Kerkrade en ®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie