“Splash” is de nieuwe percussie school van Marcel Falize & sons 

                             Zaterdag 30 december eerste grote leerlingen concert in Corneliushuis

Wanneer de naam Marcel Falize (wonende in Heerlerheide) ter sprake komt dan weet eigenlijk iedereen dat het een professionele muzikant betreft die al vele jaren als begaafd slagwerker in dienst is van ’s werelds  beste Stehgeiger André Rieu en zijn Johan Strauss orkest en dientengevolge in bijna alle delen van onze aardbol mee optreedt. Daarbovenop is hij ook al 20 jaar instructeur/dirigent van het succesvolle Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss Heerlen (Heksenberg) en is ook betrokken bij de schutterij Vaesrade. Ook is orkest Lift-Off een geesteskind van hem waarbij ook zijn drie zoons Colin, Dean en Glenn nauw betrokken zijn. Dus is er duidelijk sprake van een muzikale familie.

Maar bij Marcel Falize kruipt uiteraard het bloed waar het niet gaan kan als het zelfs over muzikale ideeën gaat. Daar is bij hem geen gebrek aan. Een bijzonder voorbeeld hiertoe is dan ook dé nieuwe percussie school welke, onder de benaming Splash, in augustus 2016 als onderdeel van Lift-Off met slechts 2 leerlingen uit de startblokken ging. Nu december 2017 heeft Marcel & sons al 60 leerlingen in opleiding, die zelfs afkomstig zijn uit diverse plaatsen van Zuid-Limburg tot internationaal gezien zelfs uit de Selfkant. De insteek van deze schoolopleiding is het op maat geven van lessen in o.m. kleine trom, drums, percussie en melodisch slagwerk. De Splash percussie school geeft dus les op maat en moet ook gezien worden als een voorbereiding op het conservatorium voor de (aspirant)-muzikant.

Inmiddels is de opleidingscyclus van de huidige leerlingen van dien aard dat Marcel het met een gerust hart aandurfde om, samen met zijn percussie orkest Lift-Off, een heus (leerlingen)-concert te organiseren. Een Open Podium dus voor de leerlingen om alvast te wennen aangaande optredens. Dit gaat dan ook op zaterdag 30 december a.s., als een heuse première, in Cultureel Centrum Corneliushuis Heerlerheide om 18.00 uur (met gratis entree) plaats vinden. Uiteraard is er in de eerste programma helft een presentatie van de leerlingen en in de tweede helft een samenwerking concert met Lift Off. Iedereen is dan ook van harte welkom om dit, toch als uniek te omschrijven, concert bij te wonen. Het loont zeker de moeite. Na het concert hoeft niemand direct naar huis, want er zal vervolgens nog een spetterende After Party over de bühne gaan met medewerking van de eigen Tiroler kapel Ohne Bergen (zie foto), welke orkest ook te horen zal zijn op 13 januari in gemeenschapshuis Heksenberg (prinsenproclamatie) en op 28 januari dameszitting in Café de Bok Heerlerheide.

 

Geef een reactie