Heerlense profbokser kan in Voerendaal geschiedenis schrijven  

 

 

In Theater de Borenburg in Voerendaal vinden zaterdag 13 januari de Open Zuid Nederlandse Bokskampioenschapen plaats. Hoofdschotel is de partij om de BeNeLux Cruiserweight Title tussen Ricardo Snijders uit Heerlen en de Erik Nazaryan uit Brugge. Snijders won tot dusver al zijn tien profpartijen. Bij een overwinning schrijft de vuistvechter  boks- geschiedenis. John van Elteren was bijna 33 jaar geleden namelijk de laatste Limburger die erin slaagde om de Benelux titel te veroveren. De Heerlenaar versloeg op 8 maart 1985 in Valkenburg de Belg Frankie Decaestecker, op TKO.

Met Nazaryan (33) krijgt Snijders een geduchte tegenstander voor de vuisten. De Belg is een ervaren jongen met al 46 partijen op de teller. Op 6 juli 2013 verloor Nazaryan een titelgevecht om de Belgische Super Middleweight Titel. Op 22 oktober 2016 revancheerde hij zich door met een TKO zege op Balazs Horvath de International Light Heavyweight Title van de Universal Boxing Organisation te veroveren.

Foto®Parkstadactueel/Tom de Cock

Geef een reactie