Paul Arends voor de 22ste keer Landgraafs voorganger

PVDA helpt gehandicapten

 

 

 

 

Zaterdag 6 januari wordt weer de 20 km lange Pelgrimstocht van Landgraaf naar Wittem gelopen. Paul Arends draagt als voorganger van Waubach tot Wittem voor de 22ste keer het zware Christuskruis. Een Herculesklus. Maar de saamhorigheid en gemeenschapszin die op deze bezinningstocht ontvlamt, maakt bij Landgraafs volksvertegenwoordiger pur sang altijd weer ongekende krachten vrij.

Zestig procent van de oudere Nederlandere bidt elke dag. Onder hen zowel gelovigen als ongelovigen. Bidden is met andere woorden een ingesleten gedrag waarvoor je niet bij de kerk hoeft te zijn. Geloof geeft mensen dan ook een gevoel van controle. Bij tegenslag ben je niet helemaal aan je lot overgelaten. Het lost de situatie niet op maar vermindert wel de angst en depressie. Wie geduldiger bidt, of om dingen vraagt als wijsheid, scoort dan ook veel gunstiger dan mensen die overtrokken verwachtingen van hun gebed hebben, zoals een onmiddellijke oplossing of genezing.

“Geloof is gezond, mits je niet doorslaat”, zegt  Paul Arends. De Landgravenaar die is  opgegroeid met de kerk van Leenhof en de Kapel O.L. Vrouw van de Berg Carmel in het Kapellerbos heeft de ontkerkelijking bij volgende generaties meegemaakt. “Geloven doe je niet op recept”, zegt hij. “Maar ik bespeur dat mensen alternatieven ontwikkelen om met zingevingsvragen om te gaan.  Het staat voor een verschuiving van de waarden. Van een materieel en rationeel perspectief naar een perspectief van verbondenheid met anderen, met andere generaties en met het leven.”FotoPVDA helpt gehandicapten

De pelgrimstocht vanuit Landgraaf naar Wittem start om 05.30 bij de St. Josephkerk in Waubach. Circa 06:00 uur doet de pelgrimsgroep het kruis van de Vaechshof te Nieuwenhagen aan, via de Petrus en Paulus kerk (circa 06.30) en de kerk op ’t Eiske (circa 06.45)  arriveert de groep om circa 07.15 uur op de kruising van de Heerlerbaan ter hoogte van de rotonde bij de voormalige Watertoren en om circa 07.30 bij de kapel te Benzenrade. Vandaar gaat de tocht verder via Ubachsberg, Eyserheide en Eys naar Wittem.  Daar start om circa 9.30 een H. Mis, die wordt opgedragen door Bisschop Wiertz en wordt opgeluisterd door het gemengd kerkelijk zangkoor St Caecilia uit Nieuwenhagen. Na de H. Mis kunnen deelnemers in de eetzaal van het klooster terecht. Ook busvervoer van Wittem terug naar Landgraaf is geregeld. De bus vertrekt om 12.00. Een buskaartje kost 4 euro.

FotoPVDA helpt gehandicapten

Mensen die mee willen meehelpen, willen helpen bij de organisatie, of willen meelopen als verkeersregelaar zijn zeer welkom. Voor meer info: T: 045- 5332840/06 10743503, E: sjefdrabbe@kpnmail.nl

 

 

Geef een reactie