Nieuwjaarsconcert KSO 6 januari 2018 in Theater Kerkrade

 

Nieuwjaarconcert KSO in nieuwe Theater Kerkrade grandeur

Het Kerkraads Symfonie Orkest (KSO) opent op 6 januari om 20.00 in het spectaculair gerenoveerde Theater Kerkrade het nieuwe jaar 2018 met licht-klassieke Nieuwjaarsklanken. Sopraan van de avond is Mariska Mulder. De presentatie is in handen van de in Limburg wereldberoemde Fer Kousen.

Het Kerkraads Symfonie Orkest, onder leiding van dirigente Manon Meijs, heeft de traditie om regionale, jonge getalenteerde solisten op het podium te brengen voor de opluistering van het  Nieuwjaarsconcert. Dit keer had dit onverwacht veel voeten in de aarde. De Kerkraadse diva Kim Savelsbergh was vanwege een rol in La Traviata in Theater Aachen niet beschikbaar. Ook Kelly God moest vanwege vier concerten met de met de wereldberoemde dirigent Philippe Herreweghe afzeggen. Met Mariska Mulder wist KSO-intendant Maurice Buck uiteindelijk toch een verrassende topsopraan te strikken.

De Geboren Groningse stamt uit een zeer muzikale familie. Bij zanglerares Mya Besselink voltooide Mulder aan het conservatorium in Maastricht  Cum Laude haar zangstudie. Daarna volgde ze het advies van Mya Besselink om opera-ervaring op te doen in Duitsland, waar meer mogelijkheden voor jonge zangers zijn dan in Nederland. Marisca Mulder werkte samen met dirigenten als Riccardo Chailly, Wolfgang Sawallisch, Wolfgang Fischer en Edode Waart. Zij verzorgde optredens in onder meer Erfurt, Kassel, Berlijn en Amsterdam. Tijdens het 50-jarig jubileum van Mya zong ze de vrouwelijke hoofdrol in ‘Die Fledermaus. Met groot succes zong de sopraan ook de rol van Kristina in ‘De zaak Makropoulos’ van Janáček, bij De Nederlandse Opera. Bepaald niet de eerste de beste dus deze voormalige prijswinnares van het Koningin Elisabeth Concours in Brussel.

 

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van Parkstad Limburg Theater in Heerlen of via de website www.parkstadlimburgtheater.nl . De entree bedraagt € 17,50. Leden van de Vriendenkring genieten een reductie van € 2,50.

 

 

Geef een reactie