De roemruchte voetbalhoofdklasser EHC/Heuts bestond op 27 september 100 jaar. In  2017 werd er echter geen jubileumfeest in Hoensbroek gehouden. Verbazing en her en der zelfs verwarring. “Mogelijk heeft het er mee te maken dat ivoor verboden is. 100 jaar staat immers voor ivoor”, viel er in een Hoensbroekse voetbalkantine te beluisteren.

Maar ter geruststelling: het feest komt er écht! Maar wél pas op 25, 26 en 27 mei 2018. De verklaring is meervoudig: Binnen EHC heeft een complete bestuurswisseling plaatsgevonden en voor menigeen was het nog even zoeken. Temeer omdat een oproep binnen de club maar ook in de wijk De Dem voor ondersteuning in de organisatie van het feest veel vrijwilligers en nog meer ideeën opleverde.

Maar er schuilt ook een praktische reden achter de gekozen data. Het nieuw gekozen feestweekend past namelijk perfect tussen twee andere verenigings- highlights op het sportcomplex in Hiensbroek. Op 19-20-21 mei 2018 vindt op sportpark De Dem een groot internationaal jeugdtoernooi plaats met meer dan duizend spelers. Op 11 juni 2018 is er in Hoensbroek een internationaal toernooi voor G teams. Het internationale treffen voor mindervalide sporters wordt mede gesponsord door de Dirk Kuyt foundation, Fonds gehandicaptensport en fonds Limburgse ambassadeurs in de Sport.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie