Komende weekenden kunt u genieten van de presentaties van de 9 jeugdtheatergroepen van Jeugdtheaterschool Landgraaf. De voorstellingen vinden uiteraard plaats in Theater Landgraaf: dé thuisbasis en inspiratie-plek van het Jeugdtheater. Wekelijks krijgen hier een kleine 100 kinderen en jongeren toneel- én musicalles.

Dat spelplezier hoog in het vaandel staat zal tijdens de presentaties duidelijk worden. Voor veel cursisten is het bovendien de vuurdoop; zij staan voor de allereerste keer op het podium en zullen dan ervaren dat het erg spannend (maar ook heel erg kicken is) om voor een groot publiek te spelen! Elke lesgroep heeft een voorstelling voorbereid van ongeveer een half uur. Vanaf 12 t/m 21 januari zijn er dagelijks in de weekeinden 3 presentaties. De jongste groepen gingen aan de slag met drie klassieke sprookjes. Groep 1 speelt ‘de kikkerkoning’ én ‘Jaap en de bonenstaak’ en groep 2 speelt met verve ‘De kleine zeemeermin’. Groep 3 neemt je mee op zomerkamp in hun zelfbedachte voorstelling ’een super zomerkamp’. Groep 4 speelt de voorstelling ‘De Kloof’ over twee, wel heel verschillende, families die samen gaan dineren. Groep 5 is tijdens de lessen aan de slag gegaan met masker-theater: hetgeen mooie en grappige scènes heeft opgeleverd. De Basis-Musical-Lesklas brengen u liedjes en scènes uit de musicals ‘Annie’, ‘Kruimeltje’ én de Sound of Music. De twee musicalgroepen trakteren u alvast op de beginscènes uit hun eindmusicals ‘Alice in Wonderland’ en ‘Belle en ‘t Beest’. De productiegroep Mesjogge laat een teaser zien van haar eindvoorstelling: een toekomstbeeld over de ontwikkelingen op het gebied van communicatie en de fysieke en psychische klachten die hieruit (kunnen) voortvloeien.

Kortom, laat u verrassen door de creativiteit van onze cursisten, die resulteerde in een gevarieerd en energiek programma.

 

Het schema:

Vrijdag 12 januari      aanvang 19.00 uur      groep 3 + musical A  + Mesjogge

Zaterdag 13 januari    aanvang 19.00 uur      musical B  + groep 5 + Mesjogge

Zondag 14 januari      aanvang 14.30 uur      groep 1 en groep 2 en groep 3

Vrijdag 19 januari      aanvang 19.00 uur     groep 2 en groep 4 en groep 5

Zaterdag 20 januari    aanvang 19.00 uur     Basis-Musical-Lesklas + musical A + Musical B

Zondag 21 januari      aanvang 14.30 uur     groep 1 + Basis-Musical-Lesklas + groep 4

De entree bedraagt € 5,- per persoon. (Adviesleeftijd : vanaf 6 jaar). Voor de cursisten van Jeugdtheater Landgraaf is de entree gratis. Reserveren is gewenst: tel. 045-5310929 (ma t/m vr 10-12 uur) of email: info@theaterlandgraaf.nlBent u nieuwsgierig naar de inhoud van de presentaties? Lees dan hieronder verder of kijk op de website www.theaterlandgraaf.nl

Groep 1

De kikkerkoning / Jaap en de bonenstaak

Zondag 14 januari

Zondag 21 januari

aanvang 14.30 uur

Katherina, Tim, Amalia, Jadey en Adriana stonden vorig jaar reeds op de planken van Theater Landgraaf. Maar voor Noa, Tess, Noortje, Rosalie, Naomi, Eline en Sofia is het de allereerste keer dat zij voor publiek optreden. Dat is dus extra SPANNEND!

De leerlingen van groep 1 (6 t/m 8 jaar) zullen maar liefst 2 toneelstukjes voor u spelen: -Het sprookje van de kikkerkoning, over het verwende prinsesje Rosalinde. -En het sprookje ‘Jaap en de bonenstaak’ over de moedige jongen Jaap die een reus trotseert. Laat u verrassen door deze mini-acteur en mini-actrices!

Groep 2

De kleine zeemeermin

Zondag 14 januari      aanvang: 14.30 uur

Vrijdag 19 januari      aanvang: 19.00 uur

Dit sprookje wordt gespeeld door Pien, Lisa, Teagan, Daniéla, Britt, Mo, Nikki, Lukas, Emma, Benthe, Luka en Sofie.

Beleef de betoverende wereld onder water van De Kleine Zeemeermin!

In de diepe oceaan leeft een kleine zeemeermin, genaamd Iris, met haar zes oudere zussen. Ze droomt vaak over de wereld boven de zeespiegel en wanneer ze daar eindelijk mag kijken, redt ze een jonge prins van een zinkend schip. Ze wordt verliefd en wil zelf ook mens worden. Wanhopig besluit ze een valse zeeheks om hulp te vragen. Die stemt in om haar benen te geven, maar niet voor niks….

Groep 3

Een super zomerkamp!

vrijdag 12 januari       aanvang: 19.00 uur

zondag 14 januari      aanvang: 14.30 uur

Spelers: Collin, Zarah, Maud, Lara, Jelle, Irem, Thijs, Kyra, Camiel, Chayenne, Celena, Alicia, Whitney, Nianne, Marina, Obed.

Kinderen uit alle hoeken van het land gaan op zomerkamp. De ene schreef zichzelf in en de ander werd door de ouders op kamp gestuurd. De ene wil graag andere kinderen leren kennen; de andere is juist daar een beetje bang voor. De ene komt met de bus; de ander met een helikopter.

Een zomerkamp met zo’n grote diversiteit aan deelnemers geeft stof voor botsing en conflict maar ook voor ontmoeting en begrip.

De leerlingen hebben zelf hun eigen personage opgebouwd en tijdens improvisaties ontwikkeld. De presentatie is door de groep zelfbedacht, onder leiding van de docent.

Groep 4

De Kloof

Vrijdag 19 januari      aanvang: 19.00 uur

Zondag 21 januari      aanvang: 14.30 uur

Spelers: Julie, Daniël, Matthijs, Sarah, Ravi, Lennon, Jordan, Nick, Bram, Fabiënne, Yanne en Mike

De afgelopen vier maanden is Jongeren-Theater-Groep 4 bezig geweest met algemene theatervaardigheden. Zoals ontwikkelen van een personage, tekstinterpretatie  en stemtraining. Alle vaardigheden van afgelopen periode komen nu samen in onze voorstelling: De kloof.

Mensen zijn tegenwoordig steeds minder tolerant. De minister van sociale zaken wil de kloof tussen de mensen in Landgraaf verkleinen. Hij wil de inwoners een voorbeeld geven hoe het ook kan. Een chique gezin en een tokkie familie die samen gezellig eten, live op tv. Maar of dat nu een goed idee is…

Een komedie die stiekem meer een spiegel voor ons vormt dan we willen toegeven.

 

Groep 5 

Maskertheater

zaterdag 13 januari   aanvang: 19.00 uur

vrijdag 19 januari       aanvang : 19.00 uur

Spelers: Tom, Gabriëlle, Yannick, Charelle

Groep 5 is een kleine, gemotiveerde lesgroep. Klein, maar fijn. Hoewel we ons zeker zouden verheugen op groepsuitbreiding!

We hebben ons tot aan de Tussenpresentaties vooral beziggehouden met (panto)mime-theater; de kunst van de stilte. Onder andere met ‘masker-theater’.

Naast het maximaal gebruiken van het lichaam, om te laten zien wie je bent, hebben we ook gekeken hoe je met karaktermaskers kan laten zien hoe je je voelt.  Voor de Tussenpresentaties hebben we korte sketches over het dagelijks leven gemaakt. Hierbij gebruiken we prachtige, originele (opera)maskers.  Heeft dit jouw nieuwsgierigheid geprikkeld? Kom dan zeker kijken naar dit bijzondere stuk van lesgroep 5!

 

Basis Musical Lesklas

Sound of musical

Zaterdag 20 januari aanvang: 19.00 uur

Zondag 21 januari            aanvang: 14.30 uur

De basis-musical-lesklas bestaat uit 13 enthousiaste meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. Zij zijn allemaal dol op musical. En daarom brengen zij voor u liedjes en korte scènes uit de volgende musicals ten gehore: Kruimeltje, Annie én de Sound of Music.

Abby, Senne, Elena, Eva, Blessing, Norah, Marina, Mounia, Qualisha, Lizzy, Zoë, Floor en Chayenne zingen het dak ervan af en spelen de sterren van de hemel.

Musical productiegroep A

Alice in Wonderland

vrijdag 12 januari             aanvang 19.00 uur

zaterdag 20 januari          aanvang 19.00 uur

Spelers: Naomi, Elyn, Mirthe, Melle, Noëlle, Jordan, Britt, Imko, Germaine en Jasmijn.

De musical productiegroep A bestaat uit 10 spelers in de leeftijd van 13 en 14 jaar. Zij zetten hun tanden in de musical ‘Alice in Wonderland’. In januari laten zij slechts een gedeelte van de voorstelling zien, om het publiek warm te maken voor de op handen zijnde eindvoorstelling in juni 2018. Het meisje Alice valt in slaap en belandt in Wonderland. Op haar tocht door dit vreemde land komt ze vele merkwaardige personages tegen, zoals het nerveuze witte konijn, de gevaarlijke en wispelturige Hartenkoningin, de etterbakken ‘Hier’ en ‘Nu’, en nog veel meer.

Musical productiegroep B

Belle en het Beest

zaterdag 13 januari          aanvang 19.00 uur

zaterdag 20 januari          aanvang 19.00 uur

Spelers: Anke, Dominick, Luca, Lieke, Shirley en Romy

De musical-productiegroep B bestaat uit 6 spelers in de leeftijd van 15 en 23 jaar.

Voorgaande jaren heeft deze musicalgroep steeds met een vaststaand script gewerkt. Dit seizoen gaan de spelers op een heel andere manier werken. Zij zijn de uitdaging aangegaan om een geheel eigen bewerking te maken van het sprookje ‘het meisje en het beest’. De voorstelling is nog ‘under construction’ en dus nog lang niet af. Voor het eindresultaat moet u in juni komen kijken. Vandaag krijgt u een voorproefje en we hopen dat het naar meer smaakt!

Productiegroep Mesjogge

vrijdag 12 januari             aanvang: 19.00 uur

zaterdag 13 januari          aanvang: 19.00 uur

Spelers: Veerle B., Luc, Bram, Laura, Amber, Marieke, Eylish, Peter en Veerle W.

De laatste 20 à 30 jaar is er veel veranderd op het gebied van communicatie; van huistelefoon met draaischijf tot Iphone en laptop.

Vooral de laatste 10 jaar lijkt alles nog sneller te gaan en zijn de ontwikkelingen in de techniek voor veel mensen maar moeilijk bij te houden. Voor velen zal dit tot klachten leiden, zowel psychisch als fysiek. Mesjogge heeft zich verdiept in eventuele gezondheidsklachten, die men in de toekomst zou kunnen krijgen wanneer deze ontwikkeling onverminderd doorgaat. Zij “trakteren” u dan ook op een (humoristisch, maar donker) toekomstbeeld. Hoe ziet onze maatschappij er over 30 jaar uit? Deze presentatie gaat over mensen en hun klachten gerelateerd aan de ontwikkelingen in de maatschappij in de toekomst.

Mira Beckers

Coördinator Jeugdtheater Landgraaf

Tel. 045-5310929 (ma t/m vr 10-12 uur)

www.theaterlandgraaf.nl

www.jeugdtheaterlandgraaf.nl

 

Foto’s®Theater Landgraaf

 

Geef een reactie