Vasteloavends Vereniging De Eekheuëre proclameerde op zaterdag 13 januari haar nieuwe prins. Alexander Koks zwaait dit jaar de scepter over het Eekheuëre rijk in het Heerlense Eikenderveld.

In de fantastische Limburg Parkstadzaal in Hotel Van der Valk was het gezellig druk met veel gasten van binnen én buiten de wijk. Ook Damesgarde De Geête, De Winkbülle en De Vlavrèters waren present om de nieuwe prins te begroeten. Eerst werd op ludieke manier afscheid genomen van Prins Angelko (Nikolov) I. De Aod-Prinse hadden een link gelegd naar de Horeca-ervaring van Angelko en verkleed als ober mocht hij 11 pilsje tappen. Na het voorstellen van de elf prinsenkandidaten bracht Vee & Dee o.a. de nieuwe sjlager ‘Wie unne vusj in ut water’ ten gehore.

Het jaarlijkse motto en de sjlager zijn meestal aan elkaar gelinkt. Dus die vis werd perfect uitgebeeld in het proclamatieattribuut. De bouwers, Aod-Prinse Huub Ortmans, Marc de Lange en Noël Welman hadden eer van hun werk! De vis gleed de zaal in en na het aftellen kwam Alexander tevoorschijn. De zaal ontplofte van enthousiasme!

 

Alexander is 28 jaar oud. Geboren, getogen en nog steeds woonachtig in het Eikenderveld. Hij is de zoon van Aod-Prins Ger I (1981) en Anita Koks, beiden geen onbekenden binnen de Eekheuërefamilie. Hij woont samen met vriendin Jolein van der Laan en hun rode kater Archimedes. Hij werkt als docent natuur-/scheikunde op het Brandenbergcollege. Zijn hobby’s zijn koken, gamen, (cartoon) tekenen, voetballen bij het 3e van Eikenderveld en carnaval vieren. In 2000 was hij Jònkheedsprins en vanaf 2007 lid van de Raad van 11. Inmiddels bestuurslid en lid van diverse commissies van De Eekheuëre.

 

Als adjudant kwam broer Christiaan naar voren. Christiaan is 27 jaar en woont samen met vriendin Jozine van Welij op de Drossaardstraat 23 in het Eikenderveld. Hij is Raad van Elf lid sinds 2008 en bestuurslid. Christiaan is eigenaar van Koks Interieur en Meubelbouw. Zijn hobby’s zijn, creatief zijn met hout, naar Feyenoord kijken, nerd films kijken en carnaval vieren. De familie Koks ademt carnaval en zal dit korte seizoen intensief en krachtig de kar trekken!

Receptie

Komende zaterdag 20 januari is de receptie voor Prins Alexander I, die dan tevens viert dat hij 1 x 11 jaar lid is. Samen met de andere jubilaris Sacha Muchow, die ook 1 x 11 jaar lid is. Van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur kunt u hen feliciteren in Hotel Van der Valk. Daarna is Prinsenbal met DJ Mathijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst  Arno Crasborn van De Eekheuëre en Foto’s®Lucho Carreno  voor meer foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie