In een uitverkochte gehoorzaal van Kasteel Hoensbroek is Daan Toussaint, de zoon van CCH-President Ton Toussaint op zaterdag 13 januari tijdens een sprankelende show geproclameerd tot Sjtadsprins Daan I va Gebrook. Hij is de nieuwe heerser over ’t Breuker Narreriek.

Meer dan 40 vrijwilligers, van jong tot oud, zijn maanden druk in de weer geweest met het schrijven van teksten, maken van decoraties en kostuums, inzingen van liedjes en repeteren van teksten en spel. Al deze disciplines vormden samen een wervelende show met als titel “De Parel va Gebrook”. Een musicalproductie van een half uur rondom grachtmeermin Ariël die haar leven in de onderwaterwereld van de gracht van kasteel Hoensbroek wil verlaten om aan land carnaval te gaan vieren met de Sjtadsprins va Gebrook. Om aan land te leven, moet ze haar staart inruilen voor benen met voeten. Onderwaterheks Ursula regelt het graag voor Ariël, in ruil voor haar stem. Eenmaal in kasteel Hoensbroek blijkt dat een dappere onbekende duiker in de gracht het zilveren kistje met de stem van Ariël van de heks heeft ontfutseld. Wie is deze held? Als hij wordt ontmaskerd, blijkt het de nieuwe Sjtadsprins va Gebrook te zijn: Daan Toussaint.

Hoe kun je het CCH seizoensmotto “#vastelaovend, gaef ’t doer!” beter uitdragen dan als president je eigen zoon uit te roepen als Sjtadsprins? Daan is 24 jaar en de zoon van moeder Nicole en vader Ton, die president is van Sjtadsvastelaovesvereniging CCH Gebrook. Het prinselijk gezin bestaat verder uit jongere zus Karlijn. Ondanks zijn jonge leeftijd wordt Daan al lang genoemd als mogelijk prinskandidaat. Daan heeft al jaren een relatie met Rachelle Linssen. Zij is dochter van Oud-Sjtadsprins Ron I en komt ook uit een echt Breuker vastelaovesgezin. Daan werkt als partymanager bij Van Melick The Catering Company. In zijn vrije tijd speelt Daan honkbal en kweekt hij kromsnavels en karpervissen. Diverse keren liep Daan mee in de Breuker vastelaovesoptocht en ook stond hij al enkele keren op het podium van het Breuker Vastelaoves Leedjes Konkoer. Dit seizoen behaalde hij met Kompenie Keskenade nog een derde plaats op het BVLK. Jarenlang was Daan via zijn ouders van dichtbij betrokken bij het CCH en de vastelaovend in Gebrook. Dit jaar zal het echter intenser zijn dan ooit tevoren nu hij als Sjtadsprins va Gebrook zelf het middelpunt is van de Breuker vastelaovend.

Wie Sjtadsprins Daan I wil feliciteren, is van harte welkom op zondag 21 januari tussen 18.33 uur en 20.11 uur op de Prinsenreceptie in Kasteel Hoensbroek.

Tekst CCH Gebrook en Foto Vroemen

Geef een reactie