Na een verlengde winterstop, veroorzaakt door de winterse omstandigheden in de maand december, begon het team van Bekkerveld afgelopen zondag na een rust van 2 maanden van officiële wedstrijden met de competitie. Venray kwam op bezoek op sportpark A Gene Bek.

In de winterstop werd er geoefend tegen Heksenberg en AWC uit Wijchen beide wedstrijden werden in winst omgezet en bij vlagen werd er uitstekend gevoetbald door de blauw witte zebra’s.

Vandaag kwam Venray op bezoek en de lijn met de oefenwedstrijden moest doorgezet worden, zeker om in het zicht van de top van de ranglijst te blijven. Bekkerveld startte agressief en probeerde vroeg druk te zetten op de verdediging van Venray. Dit resulteerde in een aantal kleine kansen. Een corner zorgde voor een scrimmage, de bal belandde in het doel van Venray echter scheidsrechter Stevens keurde het doelpunt af door het hinderen van de keeper. Een paar minuten later werd Thijmen van Iersel bij een 100% doelkans onderuit gehaald. De scheidsrechter wees het echter van de hand en iedereen met een blauw wit hart stond perplex. Venray speelde compact en maakte gebruik van enkele onzuivere opbouw passes aan de zijde van Bekkerveld. Doelman Rik Klyn had enkele goede reddingen.

Het resulteerde in een 0-0 ruststand. Terwijl in de sporthal de dameszitting in volle gang was, waren de gezichten in het kleedlokaal iets bedrukt. Er waren echter nog 45 minuten te spelen dus nog volop kans om de wedstrijd te winnen. Er werd dan ook vol goede moed aan de 2e helft begonnen. Bekkerveld probeerde wel, maar een goede organisatie aan Venray zijde maakte dit erg lastig. Zelf was Venray ook enkele keren gevaarlijk maar keeper Rik Klyn bleek gelukkig in goeden doen te zijn.

10 minuten voor het einde kwam er een uitval aan Venray zijde. Jarno Peeters van Venray kwam vrij voor keeper Rik en verschalkte hem in de linkerbenedenhoek. Venray juichte. Trainer Cooky Voorn greep meteen in en haalde een verdediger eraf om er nog een aanvaller bij te gooien. Met man en macht ging Bekkerveld op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel echter helaas niet. Een zwakke start voor de blauw witte zebra’s van het jaar 2018.  Echter volgende week zijn er weer nieuwe kansen. Dan komt buur FC Hoensbroek op bezoek. Een uitgelezen kans om de zwakke start te doen vergeten.

Komende zondag 4-2 aanvang 14.30u Sportpark A Gene Bek de derby Bekkerveld – FC Hoensbroek.