Vrijwilligster Betsie de Bie maart Held van de Buurt Heerlerheide

 Workshop Paasstukjes maken bracht ieder alvast in Paasstemming

 

Een bijzondere vrijwilligster werd op dinsdag 6 maart jl. niet alleen in het zonnetje gezet maar daarbij ook nog terecht benoemd tot Held van de Buurt Heerlerheide. Haar naam Betsie de Bie. Zij zet zich al jaren in voor Zorgcentrum Ter Eijk als vrijwilligster. Een van haar sterkste punten is vooral het organiseren van o.a. de bingo middagen. Daar heeft ze veel plezier in, terwijl de ouderen in Ter Eijk er ook al jaren van genieten.

De heer Martin van der Heijden, zijnde de nieuwe voorzitter van het Droomplein, zoals bekend gelegen in de Wieër (Stadsdeel Heerlerheide) heeft tijdens deze bijeenkomst een mooi Paasstukje gemaakt. Dit was uiteraard ook mede mogelijk door de deskundige uitleg van Patricia Snel eigenaresse van bloemisterij Fantasy Flower (gelegen in winkelcentrum Heksenberg). Overigens kwam iedereen door de workshop Paasstukjes te maken al aardig in de Paasstemming, wat eigenlijk ook de bedoeling was van deze bijeenkomst.

Dinsdag 3 april is weer het volgende Uur van de Buurt. Er zal dan een kunstenaars gesprek plaats vinden met speciale buurtgast Wolfgang Hermann. Wolfgang brengt de aanwezigen in de wereld van Schilderen en Tekenen en legt uit waar ITSH voor staat (Internationale Teken en Schilderclub Heerlen). Verder geeft ook Danny Lamers, organisator van de modelspoortreinenbeurs in het Corneliushuis, uitleg over hobby’s. Vanzelfsprekend zijn ook weer de vaste buurtgasten Jos Michiels (wijkagent) en Marco Peters (lokaal politicus) over de social sofa zomergesprekken. Maar ook vele andere wijkbewoners komen weer aan het woord. Iedereen is welkom om deze ochtend, vol kunst en hobby, gratis bij te wonen in de Bibliotheek Heerlerheide gelegen in Cultureel Centrum Corneliushuis. De koffie staat klaar!

Foto: Callie Steijaert

 

 

Geef een reactie