Op Pinkstermaandag 21 mei zijn 3 unieke locaties in Welten gelijktijdig open.

Het gebeurt niet vaak maar op maandag 21 mei zijn de Weltermolen, hoogstamfruitboomgaard de Loorenhof en ’t Bakkes va Welte gelijktijdig geopend en kunnen belangstellenden eventueel een excursie volgen door en langs deze unieke locaties.

Kom gewoon lekker een stuk vla eten bij ’t Bakkes va Welte en geniet van de prachtige omgeving en de ontspannen sfeer. Vanaf 13.00 uur ben je welkom aan de Doom 5 in Welten (parkeerplaats Plus supermarkt) en zijn de eerste vlaaien vers in de houtgestookte oven gebakken.

Ger Prickaerts zal deze middag het door hem, speciaal voor ’t Bakkes gecomponeerd liedje “’t Bakkes va Welte” komen zingen Met Pinksteren wordt het geheel gerenoveerde waterrad van de Weltermolen weer in gebruik genomen en om dit een feestelijk en informatief tintje te geven organiseren

de mulders van de Weltermolen, de hoogstambrigade van de Loorenhof en de bakkers van ’t Bakkes, een aantal excursies.

De eerste excursie begint om 12.00 uur bij de Weltermolen, Welterkerkstaat 2, waar je het nieuwe waterrad kunt bekijken en uitleg krijgt over de historie en de werking van de watermolen.

Vervolgens lopen we dan naar de hoogstamfruitboomgaard de Loorenhof alwaar we door een lid van de hoogstambrigade uitleg krijgen over de hoogstamfruitbomen cultuur in Limburg en in de Loorenhof in het bijzonder en natuurlijk over onze eigen appel, de Janssen van Welten.

Als laatste komen we dan aan bij ’t Bakkes va Welte waar op dat ogenblik de vlaaien vers uit de oven komen en uitleg gegeven zal worden over bakhuizen in het algemeen en de totstandkoming van ons Bakkes va Welte.

Dan is het hoogste tijd geworden om even uit te blazen en te genieten van een heerlijk stuk vla met een kop koffie of thee.

De volgende excursies beginnen steeds bij de Weltermolen om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

 

Namens de mulders van de Weltermolen, de hoogstambrigade van de Loorenhof en de werkgroep ’t Bakkes va Welte ben je van harte uitgenodigd om een van onze activiteiten te bezoeken of aan onze excursie deel te nemen.

 Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Alle consumpties bij ’t Bakkes va Welte kosten € 1,50.

In de Weltermolen malen en verkopen wij het biologisch Kollenberger speltmeel voor € 2,00 en speltbloem kost € 2,50 per kilo.

 Voor meer informatie kun je via mail contact opnemen met  jo@klavora.nl of kijk op www.deloorenhof.nl of facebook.com/loorenhof

 

Foto ’t Bakkes va Welte

Geef een reactie