Hoofdmenu

Harnell Art Gallery, pop-up-store in Kerkrade-Centrum

Sinds het WMC vorig jaar is Harry Nelissen actief in zijn Harnell Art Gallery. De Kerkraadse galeriehouder wist in acht maanden tijd een internationaal kunstenaarsgezelschap naar zijn pop-up-store aan de Niersprinkstraat 2 te halen. “Harnell Art Gallery is een mooie aanvulling op ons stadscentrum, in dit geval met kunst en cultuur. Direct gelegen bij HuB Kerkrade, een logische verbinding met onze culturele huiskamer. Duidelijk is dat de pop-up-stores voorzien in een behoefte van de klant en tegelijkertijd zorgen voor tijdelijke invulling van leegstaande panden”, geeft wethouder Huub Wiermans (centrummanagement) aan.

Harnell Art Gallery. Harry Nelissen geeft aan dat zijn galerie van woensdag tot en met zaterdag geopend is tussen 11 en 17 uur. Inmiddels zijn in de pop-up-store werken van internationale kunstenaars te zien: Marjo Dill en William Körver uit Kerkrade, Arlagne de Clerque uit Heerlen, Recep Varar en Manfred Sukrow uit Aken, Anne Cahrline Rondas en Agnes Delree uit Luik, Panthi uit Eben-Emael, Eddy Symkens uit Maasmechelen en Kyriaki Christakopoulou uit Aegina.

Andere pop-up-stores. Direct naast Harnell Art Gallery is de Happy Home Store met brocante gevestigd. Tevens is Fietspunt gevestigd aan de Niersprinkstraat 4. Fietspunt is een gratis overdekte stalling midden in ons centrum, met toezicht. Ook uw e-bike, scooter of bromfiets kunt u daar stallen.

Het idee om de leegstaande panden tijdelijk te vullen is aangedragen door een aantal mensen wonende op en rond de Markt voorafgaande aan het WMC. Gemeente Kerkrade heeft dit ondersteund en het plan verder uitgewerkt. Diverse pandeigenaren zijn benaderd en met geïnteresseerden is gesproken over het benutten van leegstaande ruimtes. De gemeente heeft de organisatie voor haar rekening genomen en heeft ervoor gezorgd dat de ruimtes bruikbaar zijn. De pandeigenaren hebben kosteloos hun panden beschikbaar gesteld. Ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente slaan de handen ineen om voor extra beleving te zorgen. “Ik kan alleen maar concluderen dat hier samenwerking leidt tot een win-win situatie”, aldus wethouder Huub Wiermans.

Beleef Kerkrade-Centrum. Wethouder Huub Wiermans sluit enthousiast af: “Harnell Art Gallery en de andere pop-up-stores zijn een mooi onderdeel van ons nieuwe gevarieerde stadscentrum, met onder meer winkels, horeca, het stadspark en HuB Kerkrade. Daarnaast worden vele evenementen en activiteiten georganiseerd. Dat is hét recept voor de bruisende mix waar Beleef Kerkrade voor staat”.

Foto Gemeente Kerkrade« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »