OP het programma in de vierde klasse B staat onder meer het duel tussen koploper KVC Oranje en hekkensluiter SV Geuldal vermeld. Niets bijzonders, zo op het eerste oog, zou je denken, ware het niet dat thuisclub KVC Oranje met een zege al de eerste periodetitel van de voetbaljaargang 2018-2019 zou kunnen binnen hengelen, en dat nog wel in de voorlaatste speelronde van die eerste periode.

De ranglijst van 4B zegt veel over hetgeen tot nu toe is gebeurd. KVC Oranje is uitstekend gestart. Alle 6 gespeelde duels werden gewonnen, het ene met beter voetbal dan het andere, maar goed, als je alles wint, valt er niet veel te klagen.  SV Geuldal staat laatste, samen met RKHBS, dat, verrassend genoeg, ook pas 4 punten heeft behaald. Daarbij moet wel worden aangetekend dat SV Geuldal pas 5 duels achter de rug heeft. De thuiswedstrijd tegen Eikenderveld werd namelijk afgelast. Bovendien heeft de ploeg die haar duels afwisselend in Wijlre en Schin op Geul afwerkt, afgelopen zondag de eerste keer het zoet van de overwinning mogen smaken. Er werd gewonnen, met 3-2 tegen Passart/VKC. Was tot afgelopen zondag pas één keer gescoord, nu lukte het dus drie keer. Doelpuntenmakers waren Danny Smeets, Kay Hameleers en Nemo Beckers. Bij KVC Oranje zullen die namen genoteerd zijn.

Dan nog wat over de statistieken van KVC Oranje. De brigade van trainer Paul van Putten scoorde al 18 keer, een gemiddelde van 3 treffers per wedstrijd dus. Tegendoelpunten zijn relatief schaars, tot op heden pas 3. Appeltje eitje voor oranje-wit, zo’n duel tegen de hekkensluiter, ben je al snel geneigd te denken, maar dat is gevaarlijk. Onderschatting ligt dan immers op de loer. Bij SV Geuldal zou men daar waarschijnlijk niet zo veel moeite mee hebben.

Er zijn meerdere scenario’s waar in KVC Oranje zondag rond half vijf een feestje mag gaan vieren. Bij een zege is dat in ieder geval zeker. Andere mogelijkheden laten we hier onbesproken. Uiteraard is de mannen uit Wijlre en Schin op Geul er alles aan gelegen zo’n feestje te verstieren, al ware het maar om van die laatste plek op de ranglijst af te komen.

Vorig seizoen werd de onderlinge confrontatie beide keren in het voordeel van KVC Oranje beslist. In Bleijerheide werd het 4-1 en in Schin op Geul was de eindstand 1-3. Zeker die laatste zege kwam niet eenvoudig tot stand voorde ploeg uit Bleijerheide. We mogen met zijn allen uitzien naar een spannende voetbalwedstrijd, met belangen aan beide zijden. KVC Oranje en SV Geuldal heten u dan ook graag welkom, zondag om 14.30 op Sportpark Bleijerheide, aan de Voorterstraat in Kerkrade.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie