Lentefeestje voor het hele gezin

De afgelopen weken was het een topdrukte in de schaapskooi op de Brunssummerheide met de geboorte van een paar honderd lammetjes en geitjes. Om deze geboortegolf te vieren, zet Natuurmonumenten op zondag 17 en 31 maart de poorten van de schaapskooi wagenwijd open en is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen in deze bijzondere kraamkamer. Rondom de schaapskooi organiseren we een gezellig lentefeestje voor het hele gezin met leuke voorjaarsactiviteiten. De schaapskooi aan de Schaapskooiweg in Heerlen is beide dagen toegankelijk van 11.00 tot 16.00 uur.

Lammetjes kijken
Op zondag 17 en 31 maart staan de deuren van de schaapskooi wagenwijd open. Door het jaar ben je de kudde vast en zeker al eens tegen gekomen op de Brunssummerheide, maar een kijkje in de schaapskooi is alleen deze dagen mogelijk.

Tegen een vergoeding van € 2,50 per persoon (v.a. 4 jaar) kun je komen kijken in de stal en deelnemen aan de extra activiteiten rondom de schaapkooi. Leden van Natuurmonumenten en OERRR hebben natuurlijk gratis toegang. Maak een lentespeurtocht, laat je schminken als een lammetje, ga op de foto of knutsel je eigen wilde bloementuintje. Om de honden van de herders niet ongerust te maken, zijn andere honden niet welkom en zwangere vrouwen adviseren we om niet de schaapskooi te bezoeken.

Reserveren

Koop online je kaartje op www.natuurmonumenten.nl. Leden van Natuurmonumenten en kinderen van OERRR hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang en mogen gratis deelnemen aan de activiteiten, maar adviseren we wel om online een gratis ticket te boeken. Besluit je bij het boeken van je ticket lid te worden, dan krijg je de kaartjes ook gratis. Je kunt ook lid worden aan te poort van de schaapskooi. Dan wacht er een mooi cadeautje op je!

Lammertijd
Onze herders zorgen er voor dat de lammeren goed ter wereld komen. De lammertijd is altijd een heel bijzondere maar ook heel drukke tijd; slapen wil er voor de herders dan nog wel eens bij inschieten. Vanaf half mei trekt de kudde, die dan uitgegroeid is tot een paar honderd schapen en geiten, voor het eerst weer over de Brunssummerheide. Altijd weer een bijzonder moment!

Foto’s: Natuurmonumenten Brunssummerheide Lammetjes Dagen

Geef een reactie